• 0

Najbolja fudbalska liga Španije prodaje biznis da bi finansirala rast: Većina ide direktno klubovima

Oko 90% prikupljenih sredstava biće usmereno direktno klubovima

  • 0
Lopta, fudbal

Foto: pixabay.com

La Liga, najbolja fudbalska liga Španije, prodaće 10% svog poslovanja privatnom kapitalu CVC Capital Partners za 2,7 milijardi evra (3,21 milijardi dolara) kako bi obezbedila sredstva za razvijanje svojih dugoročnih planova za rast.

Ugovor je procenjen na oko 24,2 milijarde evra i ako bude odobren, finansiraće strukturna poboljšanja, a istovremeno će nadoknaditi neke neposredne posledice COVID-19, navodi se u saopštenju lige.

- Ovaj sporazum ima za cilj da vodi transformaciju u kojoj se svet zabave nalazi i da maksimizira sve mogućnosti za rast klubova - navode oni.

Oko 90% prikupljenih sredstava biće usmereno direktno klubovima, koji ih moraju koristiti za finansiranje investicionih programa dogovorenih sa La Ligom. Uz povećanje ulaganja, španska liga se nada da će u narednih šest do sedam godina nadmašiti ili nadmašiti poslovanje engleske Premijer lige, dodao je izvor blizak La Ligi.

Za prodaju udela još uvek je potrebno odobrenje izvršnog odbora lige i klubova.

Ako se odobri, to bi moglo da pomogne timovima bez novca, uključujući FK Barselonu, da ojačaju nestabilne finansije koje je pandemija zadala. Firma za privatni kapital, kao deo konzorcijuma prošle godine, započela je razgovore o kupovini udela u medijskom poslu italijanske fudbalske lige. Dogovor je pao zbog prigovora nekih fudbalskih klubova.

Ranije ove godine, La Liga je proširila partnerstvo sa korporacijom Majkrosoft u pokušaju da poveća prihode svojih fudbalskih klubova pogođenih pandemijom i ponovo aktivira bazu navijača koja troši sve više digitalnih proizvoda.

Video: Zavirite u raj na zemlji Siniše Mihajlovića: Luksuzna vila na obali mora sa 2 bazena i dvorištem!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>