• 13

Ogromna kampanja širi se svetom: Jedna firma nudi 1.000 $ da se radnik vakciniše, druga slobodan dan

Pojedine kompanije nude novac kao podsticaj, neke druge slobodne dane

  • 13
kovid 19, vakcina, korona

Foto: Freepik

Kompanija Vanguard, jedna od najvećih koja se bavi imovinom, nudi radnicima 1.000 dolara ako se vaksinišu.

Podsticaj pokazuje koliko se neke kompanije agresivno kreću u tome da ohrabre radnike da se vakcinišu zbog zabrinutosti u vezi sa Delta sojem. Svi radnici Vanguarda, približno njih 16.500 u SAD, ispunjavaju uslove i moraju da pokažu dokaz o vakcinaciji do 1. oktobra.

- Vanguard priznaje da su vakcine najbolji način da se zaustavi širenje ovog virusa i snažno ohrabruje timove da se vakcinišu - rekao je portparol kompanije Čarls Kurtz. "Kao takvi, nudimo podsticaj za vakcinu za one koji pokažu dokaz o vakcinaciji protiv Covid-19."

Vanguard je potvrdio cifru od 1.000 dolara koju je prvi pominjao Blumberg u svom tekstu, i naveo da je podsticaj osmišljen tako da prepozna zaposlene koji su odvojili vreme da "zaštite sebe, jedni druge i naše zajednice".

Pokret je usledio pošto je nekoliko velikih kompanija pojačalo napore da povećaju stope vakcinacije.

Majkrosoft, Fejsbuk i Gugl objavili su poslednjih dana zahteve za vakcinom za zaposlene koji se vraćaju u kampuse i kancelarije. A Tison Fuds, jedna od najvećih svetskih prehrambenih kompanija, napisala je da svi radnici u kancelarijama i pogonima moraju da budu vakcinisani.

Zaposleni u Krogeru će dobiti jednokratnu isplatu od 100 dolara ako pokažu dokaz o vakcinaciji. Zaposleni u Mekdonaldsu imaju pravo da dobiju do četiri sata plaćenog slobodnog vremena. Vakcinisani radnici na farmi Bolthaus mogu da dobiju bonus od 500 dolara.

Video: Kon: Kako neko moze da radi u zdravstvu, a nije vakcinisan?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мирослав

    5. avgust 2021 | 11:30

    Што више притискају, све је сумњивије.

  • 🇷🇸

    5. avgust 2021 | 11:37

    Daju novac zbog zabrinutosti za narod hahahaha meni je samo zao sto 70% ljudi veruje u to!

  • Gile

    5. avgust 2021 | 12:38

    Da su mi tražili da platim vakcinu verovatno bih pristao, a kada ti nude novac i druge povlastice da bi je primio treba se zapitati zašto to rade.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>