• 50
 ≫ 

"Plate skočile sa 245 na 444 evra": Vučić obišao fabriku Teklas Automotive

 ≫ 

Ove godine, turska kompanija obeležava 50 godina postojanja

  • 50
VUCIC Vladičin HAN FABRIKA Teklas

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, obišao je danas fabriku "Teklas Automotive", u Vladičinom Hanu.

- Zahvaljujući Teklasu, plate su povećane sa 245 na 444 evra za samo devet godina u Vranju - rekao je Vučić, navodeći da je to skok od 81 odsto.

- Ima još mnogo posla da se uradi. Borićemo se još snažnije nego do sada da gradimo Han - dodao je predsednik dok se obraćao okupljenim građanima i najavio rešavanje problema u vodosnabdevanju, kao i izgradnju kanalizacije i petlje koja bi povezala ceo taj kraj sa auto-putem.

Kaže da je to "neophodno ako želimo da dovedemo dobrog investitora u Han".

Vučić se najpre sastao sa rukovodstvom kompanije, nakon čega sledi obilazak fabrike i novog pogona, namenjenog proširenju kapaciteta, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Kako je predsednik Srbije dalje naveo, namerava da obiđe i Vranje.

- Sad je ovde 1.030 zaposlenih. Pričaću i o Vranju, dogovorili smo Vranje, ima da bude ukupno 2.500 ljudi, zajedno sa Hanom - naveo je Vučić. "Sutra kreću razgovori sa radnicima, biće veće plate nego u Geoksu", najavio je.

- Bio sam u ovoj fabrici dva ili tri puta, ali sve se promenilo. Ne prepoznajem fabriku - kaže predsednik Srbije. "Ovde je prosečna plata 2012. bila 245, a sada je 444 evra i beskrajno sam zahvalan ljudima iz Teklasa na svemu".

Podsetio je da Teklas dobavlja delove i za Folksvagen grupu i Porše, i za ostale divove i auto-industrije. Ponovo je da će se praviti petlja bliže Vranjskoj Banji.

Turska kompanija "Teklas" je osnovana 1971, kada je otvorena prva fabrika za delove od ekstrudirane gume i brizgane plastike. Ove godine, proslavljaju tačno pola veka rada.

"Teklas" danas dizajnira, razvija i proizvodi sisteme za cirkulaciju tečnosti i sisteme brisača za velike proizvođače u automobilskoj industriji. Kako se zvanično navodi, glavna delatnost im je "proizvodnja ostalih delova i dodatne opreme za motorna vozila".

Video: Vučić: U dve faze uloženo 112 miona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Don

    5. avgust 2021 | 13:39

    Bela ladja je pravi opis danasnje politicke scene.

  • Bojan

    5. avgust 2021 | 13:28

    Zasto je meni onda plata vec 4 godine 35000 din?

  • Miki

    5. avgust 2021 | 13:38

    Blablablabla umorio se više od ovih gluposti. Zašto neko ne napiše koliko procenata je sve poskupelo u odnosu na prošlu godinu?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>