• 1

Nova akvizicija na bankarskom tržištu Srbije: Prodata još jedna banka

Rajfajzen banka je pazarila i lizing kompaniju u vlasništvu Kredi agrikol banke - CA Lizing Srbija

  • 1
Raiffeisen Bank, Rajfajzen banka

Foto: Shutterstock

Rajfajzen banka u Srbiji kupila je Kredi agrikol banku. Kako je saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu. Rajfajzen banka je pazarila i lizing kompaniju vlasništvu Kredi agrikol banke - CA Lizing Srbija, saopštila je banka na svom sajtu.

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

- Uvereni smo bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo - izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji.

Johan Štrobl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Jagodinac

    Pustili ste da rade13- 14 banaka u Srbiji( stranih). U Švedsku ima 3- 4 domaće banke. Ni jedna strana - samo on -line . Špijuni

    49
    1

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke