• 3

Momirović: Izgradićemo 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti

Uručeno prvih 216 ključeva stanova za pripadnike službi bezbednosti i njihove porodice

  • 3
stanovi, bezbednost

Foto: MGSI

 

Naša ambicija je da izgradimo 7.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti i da narednih godina nijedan pripadnik bezbednosnog sistema Republike Srbije nema nerešeno stambeno pitanje, istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom uručivanja ključeva novoizgrađenih stanova za porodice pripadnika službi bezbednosti u Кragujevcu.

“Mi danas uručujemo 216 ključeva za stanove koje smo završili, a u februaru ćemo uručiti još 756 ključeva. To je samo deo stanova za pripadnike službi bezbednosti koje gradimo na teritoriji cele Republike Srbije po incijativi predsednika Vučića. Planiramo da investiramo 266 miliona evra u sve stanove na teritoriji cele Srbije, kako bi završili ovaj projekat koji omogućava pripadnicima službi bezbednosti da reše svoje stambeno pitanje i da svoj posao koji znači rizik po njihov život obavljaju mirno i dostojanstveno“, istakao je Momirović.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović zajedno je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom, ministarkom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darijom Кisić Tepavčević i gradonačelnikom Кragujevca Nikolom Dašićem uručio prvih 216 ključeva stanova za pripadnike službi bezbednosti i njihove porodice, u naselju Denino brdo u Кragujevcu.

Ministar Momirović zahvalio se svim ljudima koji učestvuju u izgradnji stanova i tom prilikom podsetio da na projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Кragujevcu rade isključivo domaće firme.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je svaki ovaj stan nada da ćemo živeti dugo, uspešno i da ćemo živeti u miru.

„Bez moćne vojske, bez efikasne policije, bez organizovane Bezbednosno informativne agencije, bez vladavine prava nema uspešne Srbije. Ovo je naš način da kažemo svim pripadnicima bezbednosnog sektora koliko nam je stalo do stabilne, mirne i sigurne Srbije“, naveo je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Na Deninom brdu u Кragujevcu biće izgrađena ukupno 972 stana za pripadnike snaga bezbednosti, a rok za završetak radova je februar 2022. godine. Prema projektu izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednost planirana je izgradnja 6.943 stana u sedam gradova u Srbiji. U izgradnju stanova biće uloženo oko 266 miliona € bez PDV-a. Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti po kvalitetu ne zaostaju za drugim stanovima na tržištu, iako će njihova cena, zbog podrške države, biti manja (430 € po kvadratu, bez PDV-a).

Video: Drobnjak o Momiroviću: Malo nas je grdio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari