• 6

Ovo je grad u Srbiji koji je jedan od onih gde najbrže raste cena kvadrata: "Plate skočile najviše"

Ziđin najveci izvoznik, ako ima mobinga to se mora prijaviti, naveo je Vučić

  • 6
Zijin Bor Copper, Zidjin

Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je kompanija Ziđin najveći izvoznik Srbije, a ako se u njoj vrši mobing prema radnicima, poručio je, on mora prijaviti da to treba da rešavaju nadležne ustanove.

- Ne znam ništa o mobingu. To je krvično delo po našem zakonu, i o tome moraju da se izjasne nadležni organi. Molim sve one koji su predmet mobinga da svoje prijave podnesu nadležim tužilaštvima, a od nadležnih sudskih instanci očekujem da donesu odluku. Do tada da kritikujem nekoga ko je doneo ekonomski spas i nadu u istok Srbije neću - poručio je on.

Vučić je to rekao, odgovarajući na pitanje da li će biti poštovanje kolektivnog ugovora pošto je četiri sindikata nedavno ukazalo da Ziđin vrši mobing, kazao da je "postala moda da se najbolji kritikuju i da im se pronalaze navodne mane".

- Ziđin je najveći izvoznik danas u Srbiji. RTB Bor je propadao godinama. Govorili su da treba saditi kikiriki u Boru. Govorili su i mnogi da treba da se ugasi RTB Bor - naveo je.

Prema njegovim rečima, danas je Bor jedan od gradova gde najbrže raste cena kvadrata, jer su najviše skočili plate. Dodatno, zaposlio se  i velili broj ljudi. 

Srbija ne duguje više 1,2 milijardi evra, ne duguje ništa, kazao je on dodajući da se na stotine ljudi i dalje zapošljava.

Vučić je istakao da i Majdanpek ima nadu za život, jer ponovo raste cena nekretnina i diže se kao što se diže cela Srbija.

Video: Vučić: Kreće se sa intervjuima u Vranju sa radnicima Geoksa koji će raditi u Teklasu

 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>