• 1

Država isplatila po 90.000 dinara za radnike u kulturi

Ova mera se odnosi na one koji imaju status samostalnih umetnika, kao i samostalnih stručnjaka u kulturi

  • 1
Vakcina, 3000 dinara Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović, Shutterstock

Novčana pomoć u iznosu od neto 90.000 dinara, kao i pripadajući doprinosi, biće isplaćeni danas za ukupno 777 samostalnih radnika u kulturi u osam udruženja, kojima bespovratna finansijska pomoć nije bila isplaćena prošle godine, saopšteno je iz Ministarstva kulture i informisanja.

Ova mera se odnosi na one koji imaju status samostalnih umetnika, samostalnih stručnjaka u kulturi, samostalnih izvođača kulturnih programa i samostalnih saradnika u kulturi.

Kako je navedeno, novac će biti prenet na račune reprezentativnih udruženja u kulturi, nakon čega će oni uplatiti članovima na koje se ova mera pomoći odnosi saglasno utvrđenom broju lica koja imaju status lica koja samostalno obavljaju drugu delatnost u kulturi.

Novac za isplatu ove pomoći obezbeđen je u budžetu Republike Srbije u ukupnom iznosu od više od 83 miliona dinara radi ublažavanja posledica nastalih usled pandemije, a ministar finansija Siniša Mali izjavio j danas da je novčana pomoć uplaćena u osam udruženja a da će ta udruženja uplatiti novac članovima na koje se ova mera pomoći odnosi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>