• 12
 ≫ 

Da li je on gazda iz snova? Mostarski biznismen sve zaposlene odveo na odmor u Tursku, ima jak motiv

 ≫ 

Njegov kolega i on su uvek želeli da poprave kvalitet života u ovom delu sveta

  • 12
zaposleni, letovanje, Turska

Foto: Facebook/Senad Santic

Mostarac Senad Šantić odveo je sve zaposlene u svojoj firmi "ZenDev" na godišnji odmor u tursku Alanju.

Reč je o biznismenu koji se iz Švedske pre nekoliko godina vratio u BiH da živi i pokrenuo svoju kompaniju, a danas ima više od 30 zaposlenih, javlja N1 Sarajevo.

- Pre nekoliko dana neko me pitao - zašto? Dobro pitanje, koje vas tera da razmišljate stilovima liderstva, o odnosu poslodavac-zaposleni, o menadžmentu, kapitalizmu protiv socijalizma i drugim pitanjima - napisao je Šantić na Fejsbuku.

Kako se navodi, njegov kolega i on su uvek želeli da poprave kvalitet života u ovom delu sveta, a kada su shvatili da većina ljudi koji rade u njegovoj firmi nikada nisu leteli avionom, želeli su da urade nešto posebno za ljude koji su "uradili sve za njih".

- Ovo putovanje je bilo sjajno, siguran sam da će povezivanje između nas koje će se desiti na ovom putovanju pozitivno odraziti na nas i naš posao - dodao je Šantić.

Zaključuje da su mnogi mišljenja da jedan poslodavac ne bi trebao da ima ovakav odnos sa svojim radnicima, ali poručuje: "Mi smo uvek stvari radili na svoj način".

Naime, Senad Šantić je kao četvorogodišnjak sa porodicom izbegao u Švedsku. Nakon školovanja i završenih studija informatike životni put ga je odveo u SAD, gde je pokazao interesovanje za razvoj sopstvenog biznisa.

Po povratku u Švedsku Senad Šantić razvio je mobilnu aplikaciju za lokalne škole. Ipak, želja za domovinom i rodnim gradom, vratila ga je u Mostar, gde je pokrenuo informatičku konsultansku firmu.

- Svi te bledo pogledaju kad im kažeš da ćeš taj potez uraditi, ali video sam da je ogromna potreba za informatikom u Švedskoj i da bi mogli napraviti konsultansku firmu, pozvao sam kolegu Nikolu kojeg poznajem iz detinjstva i predložio sam mu da pokrenemo firmu na način da on ostane u Geteburgu i pronalazi klijente, a ja ću ovde nadgledati, pronalaziti prave ljude - ispričao je Senad Šantić za ovu televizuju 2019. godine.

Sedamdeset odsto klijenata im je u Švedskoj, a a ostatak u Švajcarskoj, Norveškoj i Americi. Počeli su s troje radnika, a danas zapošljavaju više od 30 osoba.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>