• 0

Tip biznisa koji cveta i kada je kriza: Prošle godine utrostručili vrednost robe u odnosu na 2019.

Startap je odlučio da proširi svoje poslovanje i uspeo je da prikupi sredstva u iznosu od 45,4 miliona evra od investitora

  • 0
bečki startap

Foto: Refurbed

Bečki startap za reciklažu elektronskog otpada, Refurbed, osnovan je 2017. godine. Preduzeće je trenutno aktivno u 13 zemalja i ima 120 zaposlenih. Prema sopstvenim navodima, do sada su smanjili elektronski otpad za 170 tona i redukovali emisiju ugljen-dioksida za 31.000 tona.

Refurbed na onlajn platformi nudi reciklirane elektronske uređaje od pametnih telefona do električnih bicikala uz godinu dana garancije.

Startap je odlučio da proširi svoje poslovanje i uspeo je da prikupi sredstva u iznosu od 45,4 miliona evra od investitora. Deset miliona evra će biti uloženo u razvoj vodeće uloge na austrijskom tržištu i proširenje tima, navodi se u saopštenju startapa.

Među investitorima se nalaze finsko preduzeće Evil Growth Partners, kalifornijska kompanija Almaz Capital, austrijski sponzor startapa - Speedinvest, zatim Bonsai Partners i All Iron Ventures. Neki od novih investitora su, između ostalog, Hermes GPE, C4 Ventures, SevenVentures, Alpha Associates i Monkfish Equity.

Startap iz Beča je u prethodnoj godini obezbedio investicije u vrednosti od 16 miliona evra. U 2020. godini je bruto vrednost robe utrostručena u odnosu na 2019. godinu, i iznosila je više od 100 miliona evra.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>