• 0
 ≫ 

"Put do srca bankara vodi preko stomaka": Ima li efekta nova parola svetskog giganta?

 ≫ 

Tako pokušavaju da namame osoblje nazad u kancelariju...

  • 0
Goldman Sachs, sladoled

Foto: Shutterstock, Pixabay

Pandemija kovida-19 i dalje traje, ali kompanije polako vraćaju svoje zaposlene na radna mesta. Pravi je izazov, i za jedne i za druge, uklopiti se u stari-novi sistem nakon godinu i po dana rada na daljinu. Svetskim bankarskim gigantima se žuri, a radnicima?

Goldman Sachs grupa, inače vodeća američka multinacionalna investiciona banka, više puta je u svojim izjavama potencirala povratak radnika na posao - kao "jedino pravo rešenje". Njima se rad od kuće, u trenerci, i održavanje onlajn sastanaka - definitivno nisu dopali.

Sada smišljaju načine pomoću kojih bi vratili zaposlene u kancelariju, budući da se većina "opustila": iako možda rade duže, i do kasno u noć savetuju klijente, osećaju da imaju više fleksibilnosti i slobode, a samim tim i manje stresa, kada su "na daljinu".

Giganti počev od Goldmana do Havas SA nadaju se da će "put do srca njihovih zaposlenih voditi preko stomaka", odnosno besplatnih obroka u vidu doručka i sladoleda. Tako pokušavaju da namame osoblje nazad u kancelariju.

Konkretno u Goldman Sachs-u, deo strategije su besplatni doručak, ručak i sladoled, i to u Londonu, Njujorku i Hongkongu. Bankarima je sada čak dozvoljeno da uživaju u pomenutim obrocima u uređenom vrtu na krovu zgrade, nekada rezervisanom za klijente i posetioce, pod imenom Plumtree Court.

Wellness, posao

Foto: Shutterstock

- Hrana igra veoma važnu ulogu u kancelarijskom životu i preduzeća koriste svoje ponude hrane da pokušaju da utiču na ponašanje - rekla je Robin Mils, generalna direktorka u Velikoj Britaniji i Irskoj, u kompaniji za ketering "Compass Group Plc.".

- Sada smo u potpunosti deo razgovora o ponovnom otvaranju i deo novog sveta, dok firme razmišljaju o tome kako da nateraju ljude da se vrate - dodala je.

Nakon više od godinu dana praznih kancelarija i Zoom-a, ograničenja uvedena zbog pandemije popuštaju i firme pokušavaju da smisle kako da upravljaju planovima rada u kancelariji.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>