• 5

"Beograd će biti protiv uvođenja novih mera. Treba da primenimo britanski model, gde sve radi"

"Beograđanke i Beograđani bili su disciplinovani i odazvali su se na poziv Vlade da se vakcinišu", naveo je zamenik gradonačelnika Beograda

  • 5
Kafić, restoran, kafa, espreso, kafe Nero Foto: Shutterstock

- Grad Beograd će biti protiv uvođenja novih restrikcija u društvenom životu i privredi zbog virusa korona, ukoliko budu predložene - rekao je Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu jedne domaće televizije, i dodao:

"Ruku na srce, i istine radi, još niko nije zvanično predložio nove restrikcije bilo u društvu, bilo u privredi".  Vesić je podsetio na vreme kada se virus pojavio i rekao da tada o kovidu niko ništa nije znao.

- Ni naučnici ni lekari nisu imali nikakavo znanje o ovom virusu i bilo je neophodno da se uvedu restrikcije kako bi se dalo vreme nauci da pronađe lek. Danas, skoro 18 meseci kasnije, postoji lek protiv ovog virusa, a to je vakcina. Srbija ima dovoljno vakcina, više od pedeset odsto vakcinisanog stanovništva, veliki broj ljudi koji su preležali koronu, a vakcinu i proizvodimo. Da budem precizan, treba upotrebiti britanski model gde je sve otvoreno i sve radi, a rizik od zaraze je na pojedincima koji se nisu vakcinisali - poručio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Dalje je naveo da se sve ovo posebno odnosi na Beograd u kome je više od 55 odsto punoletnog stanovništva vakcinisano i koji je blizu da stekne kolektivnu zaštitu.

- Beograđanke i Beograđani bili su disciplinovani i odazvali su se na poziv Vlade da se vakcinišu. U nekim lokalnim samoupravama to se nije dogodilo jer je odziv i manji od 20 odsto. Zato Beograd ne može da deli istu sudbinu sa njima - rekao je Vesić.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    9. avgust 2021 | 10:34

    BIOLOSKI 3 SVETSKI RAT SE NASTAVLJA I VIRUS KOJI JE IZASAO IZ LABORATORIJE ZA BIOLOSKA ORUZJA U SOLSBERIJU NECE BRZO ISCEZNUTI !!! MORA SE ZIVETI I RADITI I DALJE!!!

  • Hulk

    9. avgust 2021 | 09:48

    To što neki ne žele vakcinu je njihova stvar. Rizikuju svoje zdravlje i svoj život ali kad napune bolnice i tako spreče ostale da se leče od drugih oboljenja postaje problem svih.

  • 534

    9. avgust 2021 | 09:45

    U Beogradu je vakcinisano manje od 40 % stanovnika, pri čemu neki pre 8 meseci. Pitanje je koliko imuniteta od tih vakcina još postoji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>