• 4

Promene red reči i izdaju dve iste vile: Hvale se betoniranom plažom, a 7 dana naplate 10.500 evra

Cene su na Jadranu otišle previsoko, ali je i bezobrazluk pojedinih iznajmljivača, barem prema pisanju hrvatskih medija

  • 4
Vis, Hrvatska

Vis / Foto: Shutterstock

Ove godine se na Jadranu manje-više dešava ono što su mnogi i očekivali nakon krizne 2020. i poraženog turizma, a to je jačanje cena u svim pravcima.

Ipak, neki su baš preterali.

Tako barem piše Morski.hr, kada navodi neke primere vezane za opisivanje smeštaja na hrvatskom moru i cene koje ga prate. "Na Jadranu malo ko danas ima srama, pogotovo ako se gazde dokopaju nekretnine uz pomorsko dobro", tako počinje članak.

Dalje se postavlja i pitanje "Šta to (ne) rade institucije prilikom izgradnje takvih objekata, jer osim što se u redovnoj inspekciji mogu videti promene gabarita objekta, a posebno kad on zađe u pomorsko dobro, takve promene su vidljive - ako ne s kopna, onda sigurno iz mora i vazduha?".

"A posebno su vidljive, dodaje se, iz oglasa za iznajmljivanje".

Jedan od takvih objekata, na koji su Morski.hr upozorili građani, jeste Villa Kati na ostrvu Vis, koja se redovno iznajmljuje na nizu platformi za oglašavanje za zakup luksuznih nekretnina. Zanimljivo je i to, piše ovaj portal, da se jedini javno dostupan broj telefona, povezan s datom adresom gde je vila, nalazi u Holandiji.

Zakup do 10.500 evra nedeljno, s betonskom terasom koja je "ukrala" plažu

 

Nedeljni najam ove otmene vile u jeku sezone doseže 10.500 evra, što uz luksuzno uređenje i ponudu ne bi bio nikakav problem - da čitava jedna plaža nije presečena izbetoniranom terasom, koja doslovno vodi do samog mora. To se, pritom, vrlo otvoreno naglašava u oglasima.

Villa KATI

Villa KATI / Foto: Printskrin/Booking.com

"Čitava vila potpuno je obnovljena 2017. godine. Ukupno, vila ima 9 prostranih i klimatizovanih dvokrevetnih spavaćih soba s predivnim pogledom na more, 7 kupatila i može da primi do 18 gostiju. Svaka jedinica ima veliku terasu s panoramskim pogledom na more, idealnu za uživanje u sunčanju i spremanju hrane, dok najveća terasa ima direktan ulaz u more i mogućnost veza za dve jahte", stoji na jednoj od stranica koje oglašavaju vilu.

Isti objekat, na istoj adresi, ali s dva imena

 

Zanimljivo je, piše dalje Morski.hr, da se na Booking-u ista vila oglašava pod dva imena: Seafront Villa KATI i Villa Sunset Water. Kao domaćin tog istog objekta predstavio se izvesni Damian, koji "vilu opisuje kao jedinstvenu, smeštenu na samoj obali i obloženu bračkim kamenom", a gostima se hvali da je istom vrstom kamena obložena fasada Bele kuće u Vašingtonu.

Villa Sunset Water

Villa Sunset Water / Foto: Printskrin/Booking.com

"Četiri sprata vile potpuno su obnovljena 2017. godine, nakon izgradnje 2000. Postoje 4 izvrsna apartmana, integrisana u jednu vilu, pri čemu se zadržava privatnost svakog dela. Svaka spavaća soba ima predivan pogled na more, a svaki apartman ima veliku terasu s pogledom na more za uživanje u sunčanju i ručavanju na otvorenom. Potpuno opremljeni apartmani s udobnim krevetima i klimom poslužiće vam kao privremeni dom u srcu antičkog dela Visa. Vila Sunset Water ima 540 m² predivnog unutrašnjeg prostora i 310 m² terasa s pogledom na more, uključujući 225 m² privatne terase/plaže koja se proteže sve do mora, omogućavajući direktan ulaz u more preko stepenica za plivanje i mogućnost do vezova za dve jahte", kaže Damian.

Kao prednost vile ističe se "privatna plaža", iako time direktno goste dovode u zabludu, barem što se tiče tumačenja hrvatskih zakona. "Nešto na Visu debelo smrdi", piše dalje Morski.hr, "ako je suditi po bukiranosti ove vile i "neometanju" gostiju od strane organa koji bi trebalo da prvi dovedu u pitanje zakonitost izbetonirane terase u moru".

Morski.hr je pisao radnicima inspekcija i Lučke kapetanije, a kako kažu, njihov odgovor će objaviti kada ga dobiju.

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    11. avgust 2021 | 00:03

    Čovek ceni svoju robu (kuću) nema nikakvog bezobrazluka ,ko hoće plati ko ne želi produži i tačka. Kako kaze pesma moja roba moj dućan.

  • Mm

    11. avgust 2021 | 01:57

    XrvaCka nikad

  • Ivan

    11. avgust 2021 | 09:31

    Takve cene šta češ,moj sestrić bio u Malom Lošinju u hotelu on,supruga i dvoje dece(7 i 5g)dvokrevetna soba 400€ na dan sa hranom 10 dana pa ti vidi,a ja da suprugom 300€ 10 dana Grčka sve ima cenu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>