• 4

Kreće oživljavanje srpskih sela: 12 porodica sutra dobija na poklon kuće sa sve okućnicom

Najviše zahteva, koji su i odobreni, stiglo je iz opština Pirot i Nova Crnja

  • 4
selo, kuća na selu Foto: Freepik

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisaće sutra, zajedno sa gradonačelnicima/predsednicima opština, na čijim se teritorijama nalaze kuće i dobitnicima seoskih kuća sa okućnicom, trojni ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za prvih 14 dobitnika sredstava po ovom Javnom konkursu.

Novac se dodeljuje prema Uredbi o utvrđivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2021.godinu. Svoj novi krov nad glavom sutra će zvanično dobiti 12 porodica sa teritorije čitave Srbije i dva mlada poljoprivrednika, rešena da započnu samostalno život.

Najviše zahteva, koji su i odobreni, stiglo je iz opština Pirot (sela Vlasi, Veliki Suvodol, Berilovac) i Nova Crnja (sela Srpska Crnja i Toba), a za njima su sela opština Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda, Pećinci. Među prvim dobitnicima je i par iz Beograda koji se odlučio da svoj novi život započne u selu nadomak Trstenika.

Ovim programom predviđena je dodela bespovratnih sredstava mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranom roditelju i mladom poljoprivredniku/ci do 45 godina života za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, koja može da se nalazi na teritoriji svih naseljenih mesta Republike Srbije, izuzev u gradskim i opštinskim sedištima i prigradskim naseljima.

Predsednik komisije za ocenu i kontrolu realizacije projekta je rektor Beogradskog univerziteta i dekan Arhitektonskog fakulteta prof.dr Vladan Đokić, a zamenik predsednika komisije je agroekonomista Milan Prostran.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    9. avgust 2021 | 14:47

    Ideja je zanimljiva ali koliko realna?

  • 🏘️🏠

    9. avgust 2021 | 15:45

    Kupila kucu na selu u Sumadiji pre dve godine.Prelepa je Sumadija ali ako nemas auto mozes samo da sednes i places.To je problem sela.

  • Ivana

    9. avgust 2021 | 14:53

    Neka hvala bolje u gradu 30 kvadrata nego u selu 10000 kvadrata....

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>