• 2

Kako će izgledati nova putarina za teške kamione na našim putevima: "Pratićemo ih i preusmeravati"

Radi na projektu uvođenja naplate putarine za kamione teže od 12,5 tona na magistralnim putevima

  • 2
 NIS AUTOPUT RADOVI

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Lokalni putevi koji su oštećeni izgradnjom auto-puta Preljina-Požega biće sanirani do marta ili aprila sledeće godine, izjavio je v.d. direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

On je gostujući na TV Prva pojasnio da se od izvođača traži da saniraju puteve koje oštete tokom izgradnje i naveo da je sanacija deo ugovora sa njima, pa ukoliko je ne ispoštuju, to im se skida od ugovora.

Odgovarajući na pitanje da li će biti ispoštovan rok po kome asfaltiranje deonice od Preljine do Pakovraće treba da počne 15. avgusta, rekao je da je ovaj rok malo pomeren i da će asfaltiranje početi nedelju-dve kasnije, odnosno krajem avgusta.

Drobnjak je najavio da se radi povećanja bezbednosti saobraćaja, radi na projektu uvođenja naplate putarine za kamione teže od 12,5 tona na magistralnim putevima, kako bi se oni usmerili na auto-puteve.

"U sklopu tog projekta bismo putem video-nadzora pratili teške kamione, naplaćivali im putarinu i usmeravali ih sa magistralnih puteva, kao što je recimo Ibarska magistrala", rekao je Drobnjak.

Naveo je i da se planira ugradnja kamera za povezivanje Puteva Srbije sa policijom, kojima bi se pratilo preticanje preko pune linije, pa bi policija u istom trenutku imala informaciju o ovakvom preticanju i mogla da kazni vozače koji pretiču preko pune linije.

Video: Drobnjak o Momiroviću: Malo nas je grdio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitam

    9. avgust 2021 | 14:40

    Ko će platiti troškove uništavanja puteva Irig-Novi Sad i Inđija-Sremski Karlovci? Hajde što naši prolaze tuda da izbegnu plačanje putarine, sada ga i stranci koriste,a nadležni ni da beknu decenijama unazad.

  • Mile

    9. avgust 2021 | 14:49

    Imate još i put Valjevo Kosjerić koji je uništen teškim kamionima koji prevoze kamen za izgradnju puta Lajkovac Valjevo.Put je skroz ulegao a deo radjen proletos izlaz iz Valjeva ka Kosjericu.(generalno ceo pravac odavno za rekonstrukciju jer se na njemu nalaze bar tri kamenoloma)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>