• 1

Da li i vi volite neki brend toliko da želite da vam stan na njega miriše: Sveća s mirisom ćufti

Ikeine ćuftice postoje od 1985. godine

  • 1
ćufte u paradajz sosu Foto: Shutterstock

Robna kuća Ikea, u čijem sastavni deo ponude je restoran, odlučila je tek nedavno da otkrije recept za njihov čuveni specijalitet - ćufte. Njeni verni kupci sada imaju još jednu opciju, a to je da kupe sveću koja miriše na njen specijalitet.

Ikea je poznata po švedskim ćuftama koje se služe u kafeterijama njenih prodavnica. Sada pretvara te ćufte koje kupci vole u ​​... mirišljave sveće.

Reč je zapravo o ponudi u okviru nagradne igre  kako bi proslavili desetogodišnjicu besplatnog programa lojalnosti. Ikea se nada da bi sveće mogle da privuku  dodatne kupce da se prijave za karticu lojalnosti.

Ikea kaže da će 1.925 srećnih dobitnika dobiti po proizvod i pustiti slatki miris ćufti da se širi njihovim domovima. Manifestacija će trajati do 22. avgusta.

Ranije tokom pandemije, kada su prodavnice bile zatvorene, kompanija sa sedištem u Švedskoj podelila je recept jela koji su kupci mogli da naprave kod kuće.

"Boravak kod kuće može biti težak, ali želimo da svima učinimo život lakšim i ugodnijim. Bon appetit!" saopštila je kompanija.

Ikea je 2019. godine rekla da radi na biljnoj ćufti koja „izgleda i ima ukus kao meso, ali je napravljena od alternativnih proteina biljnog porekla. Ikea je rekla da želi da prodaje biljne ćufte u svim svojim restoranima širom sveta.

Ikeine ćuftice postoje od 1985. godine, navodi kompanija. Svake godine proda više od jedne milijarde.

- Teško je poslovati sa nekim na prazan stomak - rekao je osnivač Ikee Ingvar Kamprad, koji je preminuo 2018. godine, na pitanje zašto je kompanija odlučila da otvara restorane u prodavnicama.

Video: Vlasnik restorana odlučio da pozlati svoja jela: Da li ste za jedan zlatni odrezak?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obozavam

    9. avgust 2021 | 20:50

    Sarme, al ni u ludilu mi nebi palo na pamet kupit mirisnu svecu koja mirise na sarmu 🤮

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>