• 11

Pogled na kursnu listu šokirao turiste: Evo koliko nude za 1 evro na popularnom jadranskom ostrvu

Iako je na Korčuli turistička sezona i više nego ispunila očekivanja, jednoj menjačnici to, izgleda, nije dovoljno

  • 11
Korčula Vela Luka ostrvo

Foto: Pixabay

Hrvatska je ove godine prilično povećala cene, na razne načine, a turistima se ne dopada ni kurs po kojem se negde obračunava evro.

Naime, već smo pisali o tome da su sami lokalni mediji pisali kako se na Jadranu dešava "perfidno potkradanje" i ove sezone, jer su kursne liste sve nepovoljnije.

Među pravilima kojima se u Hrvatskoj reguliše rad menjačnica - ne piše kolika je dopuštena provizija, te je njen iznos prepušten tržištu, odnosno ponudi i potražnji.

Portal Poslovni.hr sada donosi priču o ostrvu Korčula (Dalmacija).

Iako je na Korčuli turistička sezona i više nego ispunila očekivanja, navodi se, pogled na kursnu listu jedne menjačnice u samom centru starog grada - teško da će se dopasti strancima.

Tamo, naime, za jedan evro nude samo 7,21 kunu (112,99 dinara), što je za gotovo 30 lipa manje nego u Zagrebu. Velika razlika se oseća i u ostalim popularnim valutama: recimo, dolar je 5,87 kuna, a funta 8,20, što je za 50-ak lipa manje nego u Zagrebu.

Jedini koji bi na Korčuli mogli "proći" relativno dobro (što se tiče cena) jesu domaći gosti, kojima neki ugostiteljski objekti nude popuste na hranu i piće.

Video: Osam načina da sačuvate vašu karticu od krađe dok ste na odmoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    10. avgust 2021 | 11:03

    Pa idite u menjacnice po nasim trznim centrima, ista prica. Benzinske pumpe na auto putu isto. Uvek mi radije gledamo u komsiju preko plota, a svoje pod otirac.

  • Milos

    10. avgust 2021 | 11:51

    Malo podsećanje za one koji letuju u Hrvatskoj. Ove godine navršilo se 80 godina od najsvirepijeg i najmonstruoznijeg pokolja srpskog naroda na teritoriji nacističke NDH u Drugom svetskom ratu, koje su ustaše izvršile u noći između 28. i 29. jula i 4. i 5. avgusta 1941. godine u glinskoj Ckrvi presvete Bogorodice, ubivši tom prilikom oko 1.700 ljudi. Strašnom zločinu prethodilo je hapšenje i streljanje glinskih Srba u aprilu i maju 1941, nakon proglašenja marionetske NDH.

  • Karlo

    10. avgust 2021 | 10:49

    Balkan je to.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>