• 1

Ogroman gubitak za Etihad: Minus 400 miliona dolara, prevezli 70 odsto putnika manje

Nacionalni avio-prevoznik Abu Dabija je u proteklih šest meseci prevezao milion putnika

  • 1
etihad avion  plane

Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Etihad izvestila je da je zabeležila operativni gubitak od 400 miliona dolara u prvoj polovini 2021, vođen padom prihoda od prevoza putnika za 68 procenata usled širenja izuzetno zaraznog soja korona virusa širom planete.

Ova cifra, iako upola manja od 800 miliona dolara gubitka zabeleženog u prvoj polovini prošle godine pod uticajem razornih efekata kovid pandemije, odražava nastavak neizvesnosti kada je reč o izgledima međunarodnih avio-putovanja, prenosi agencija AP.

Nacionalni avio-prevoznik Abu Dabija je u proteklih šest meseci prevezao 1 milion putnika uz prosečnu popunjenost mesta u avionu od 24,9 odsto, dok je u istom lanjskom periodu prevezao 3,5 miliona putnika uz 71 procenat popunjenosti mesta.

Iz Etihada, koji se na tržištu nadmeće sa rivalima iz komšiluka - Emirejtsom iz Dubaija i Katar Ervejzom, poručuju da su spremni za dalje poboljšanje poslovanja nakon što su međugodišnje operativne troškove smanjili za 27 posto na 1,4 milijarde dolara.

Etihad je jedan od vodećih avio-prevoznika na Bliskom istoku, ali su ga finansijski gubici mučili i pre nego što je pandemija poremetila avio-industriju širom sveta, napominje AP.

Video: Čuvaju, brane, pomažu u sprovođenju zakona, a sada su dobili i svoje padobrane: Oni su psi specijalci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>