• 0

Poslovna taktika, bunt ili nešto treće? U ovom kafiću služe samo nevakcinisane goste

Austrijski mediji nastavljaju da govore o tome kako je aktuelna pandemija unela razdor u društvo

  • 0
Salzburg grad Foto: Shutterstock

Vlasnica jednog kafića u mestu Strobl, na idiličnom jezeru Volfgangze u austrijskoj pokrajini Salzburg, odlučila je da njeno osoblje poslužuje samo goste koji nisu vakcinisani protiv kovida-19.

O tome trenutno bruje tamošnji mediji, a ova vest dodatno govori na račun toga koliko je austrijsko društvo, zapravo, podeljeno po pitanju vakcinacije.

Na pitanje zašto vakcinisani gosti nisu dobrodošli u njenom kafiću, koji je u sklopu radnje sa zdravom hranom, nije želela da pruži odgovor. Možemo samo pretpostaviti da je reč o nekoj vrsti bunta.

Ova preduzetnica ne da nije želela da komentariše svoju odluku medijima, nego ni gradonačelniku, opštinarima, turističkim radnicima u Stroblu. Ipak, gradonačelnik Josef Weikinger se oglasio rekavši kako "nije oduševljen ponašanjem svoje sugrađanke".

- To je, naravno, ogromna opasnost jer se društvo, i posebno demokratija, sastoji od saglasnosti i legitimnosti. A ako političke odluke više nemaju legitimnost, tada više nema ni demokratije. I sve više ljudi počinje da se odvaja od društva - kazao je politikolog Reinhard Heinisch.

Austrijski mediji nastavljaju da govore o tome kako je aktuelna pandemija unela razdor u društvo, te tako može izazvati sukobe na poslu, unutar porodice, ali i dovesti do raspada prijateljstva.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>