• 1

Folksvagen otkazuje svoj najprodavaniji proizvod i to posle 50 godina, imaju pohvalan razlog

Kobasica je već zabranjena na lokaciji fabrike VW-a u Hanoveru

  • 1
Kobasica, kobasice u testu, testo, virsle, rol viršle Foto: Shutterstock

Volkswagen je poslednjih godina prodao više VW curry kobasica nego automobila. Godišnje ih proda oko sedam miliona, ali i tome će doći kraj jer će nakon letnjih praznika, meso biti zabranjeno u fabričkoj menzi.

VW currywurst svakodnevna je grickalica tokom pauze za mnoge radnike fabrike automobila. Prema internoj najavi, poslovni restoran u fabrici u Wolfsburgu posle praznika mora biti bezmesni. To znači da će oko 150 recepata morati da bude bez mesa. Samo će se povremeno nuditi riba.

Prema informativnom pismu, mnogi radnici želeli su vegetarijanske i veganske alternative. Preuređivanje takođe služi brizi za okolinu, jer manja potrošnja mesa takođe pomaže okolini.

Kobasica je već zabranjena na lokaciji fabrike VW-a u Hanoveru. Na sreću, ljubitelji kobasica i dalje mogu da pređu ulicu ako i dalje žele curry kobasicu u nekom drugom restoranu, ali meso je u zvaničnim menzama tabu, pa se očekuje pad proizvodnje VW kobasice.

Video: Hotel sa pet... kobasica, jer zvezdice su precenjene

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>