• 0
 ≫ 

I to se desilo: Koliko novca je ukradeno u najvećoj kripto pljački?

 ≫ 

Prema podacima firme "CipherTrace", gubici u sektoru decentralizovanih finansija samo ove godine dosegli su čak 474 miliona dolara. Međutim, gubici zbog sajber kriminala iznose dodatnih 681 milion dolara

  • 0
Ethereum Kriptovaluta Foto: Pixabay.com

Hakeri su upali na blokčejn stranicu "Poly Network" i ukrali hiljade digitalnih tokena. Ukratko, kako prenose svetski mediji, izveli su pravu kripto pljačku i "odšetali" s kriptovalutama u vrednosti od 600 miliona dolara.

Prema nezvaničnim informacijama, ukradeno je oko 267 miliona dolara u eteru, zatim 252 miliona u binance-u i oko 85 miliona dolara u USDC tokenima.

"Poly Network" je priznao da su "hakeri iskoristili ranjivost u njihovoj platformi, kako bi se dočepali tokena". Pozivaju ih da se jave i vrate ukradenu kripto imovinu.

Inače, napominje se da je količina novca koju su hakeri ukrali - jedna od najvećih u istoriji decentralizovanih finansija. "Policije svih zemalja će na to gledati kao na ozbiljan privredni kriminal i progoniti vas. Novac koji ste ukrali dolazi od desetina hiljada članova kripto zajednice, odnosno ljudi", poručili su iz "Poly Network"-a.

Pozvali su i različite kripto menjačnice da blokiraju skladištenje kriptovaluta, nakon što je otkriveno da su milijuni dolara u tokenima prebačeni u različite digitalne novčanike.

Direktor Binance-a poručio je kako su svesni pljačke, ali i da "ne mogu mnogo da urade po tom pitanju". Istakao je da će pokušati da pomognu, ali da "nema garancije".

Prema podacima firme "CipherTrace", gubici u sektoru decentralizovanih finansija samo ove godine dosegli su čak 474 miliona dolara. Međutim, gubici zbog sajber kriminala iznose dodatnih 681 milion dolara.

Poređenja radi, ti gubici su u 2020. godini dosegli 1,9 milijardi dolara. S obzirom na popularnost kriptovaluta, brojke bi mogle samo još više rasti.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>