• 0

Još jedna podela: "Ne moraju svi zaposleni da budu vakcinisani, neki mogu da nose samo maske"

Kako se širi delta soj, tako američke kompanije uvode stroža pravila... Ali, ona nisu ista za sve

  • 0
maske, posao, kancelarija Foto: Freepik

Sitigrup (Citigroup - CPRJ) je poslednja u nizu velikih banaka koja propisuje "obaveznu vakcine za zaposlene koji se vraćaju u kancelariju", jer se delta soj rapidno širi.

Već smo pisali o tome kojih top 5 američkih kompanija uvodi striktno pravilo da u svoje prostorije ne pušta radnike, pa čak ni klijente, bez potvrde o vakcinaciji, međutim, ovde se otvara i jedno drugo pitanje.

Naime, od 13. septembra, zaposleni koji rade u sedištu banke u Njujorku, kao i u drugim kancelarijama u gradskom području Njujorka, zatim u Čikagu, Bostonu, Vašingtonu i Filadelfiji, moraće da se vakcinišu i dolaze na posao najmanje dva puta nedeljno.

Međutim, za zaposlene koji rade u drugim filijalama, tj. u manjim gradovima Amerika gde banka posluje - ne važi isto pravilo. CPRJ ih, kako se navodi, snažno ohrabruje da se vakcinišu, ali ih ne uslovljava.

Ti zaposleni moraju "samo" da nose maske i učestvuju u brzom testiranju na koronu, koje obezbeđuje kompanija, bez obzira na status vakcinacije. Banka je saopštila da prati podatke, ali da još uvek neće vratiti mnogo zaposlenih u bilo koje druge korporativne kancelarije.

Za razliku od drugih banaka na Volstritu, rukovodioci Sitigrupa su prihvatili hibridni sistem rada. U martu je kompanija prepoznala da je hibridni režim bio od koristi za neke zaposlene i obećala je da će prihvatiti fleksibilnost pri povratku u kancelariju.

Podsećamo i da je Morgan Stenli (Morgan Stanley) u junu zabranio svom nevakcinisanom osoblju, klijentima i gostima da dolaze u kancelarije u Njujorku. Aktuelna norma se, zapravo, odnosi na sve zaposlene koji rade u zgradama sa "velikim prisustvom zaposlenih" i oni su morali da potvrde svoj status vakcinacije do 1. jula, navodi se u memorandumu kompanije koji je upućen zaposlenima.

Investiciona banka Džeferis (Jefferies) je napravila sličan potez, dozvoljavajući samo vakcinisanom osoblju da uđe u radne prostorije, prema dopisu koji su izvršni direktor i predsednik kompanije poslali zaposlenima. Druge kompanije koje traže dokaz o vakcinaciji od svojih korporativnih radnika jesu i Gugl, Fejsbuk, Volmart, Dizni.

Video: Koje banke će biti pobednice promena na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>