• 2

Najveća pljačka kriptovaluta upravo je postala bizarnija: Hakeri vraćaju pare jer ih ne zanima novac

Postoji nekoliko adresa na koje hakeri mogu da vrate novac

  • 2
anonymous, anonimusi hakeri,

Foto: Pixabay

Više od jedne trećine od 613 miliona dolara u kriptovaluti što je ukradeno sa finansijske platforme Poli netvork - vraćeno je. Haker je naveo da je to uradio iz zabave.

Ta pljačka, podsetimo, nazvana je jednom od najvećih kripto pljački od kada ta industrija postoji.

Otprilike dan nakon što je postao žrtva najveće pljačke u istoriji kriptovaluta po količini ukradene imovine, Poli netvork je objavila da je navodni počinilac ili počinioci hakovanja vratio oko 260 miliona dolara u bitkoinima, ethereumu i drugim tokenima koji su ukradeni.

Od četvrtka uveče nedostaje još oko 353 miliona dolara ukradene imovine, navodi se u platformi.

- Količina novca koju ste hakovali najveća je u istoriji decentralizovanih finansija. Novac koji ste ukrali dolazi od desetina hiljada članova kripto zajednice… trebalo bi da razgovarate sa nama da pronađemo rešenje - saopštila je Poli mreža.

Poli mreža je pozvala ostale članove ekosistema kriptovaluta da "stave na crnu listu" imovinu koja dolazi sa adresa koje je napadač koristio za "isisavanje" sredstava.

 

Servis za razmenu kriptovaluta "Bajnans" je saopštio da se "koordinira sa svim našim partnerima za bezbednost kako bi aktivno pomogli".

Poli mreža povezuje blokove različitih virtuelnih valuta kako bi među njima stvorio interoperabilnost. Poli mreža je napravila nekoliko adresa na koje hakeri mogu da vrate novac.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gojko

    12. avgust 2021 | 10:25

    Pokazuju moć i silu svoga posla, a novac vraćaju da upravo naglase šta sve mogu ali neće. Novac u tom svetu i poslu ima najmanju vrednost. U rukama drže aparat koji je u digitalnom svetu svemoćan

  • Ja

    14. avgust 2021 | 19:25

    Hakeri hakeri carevi. Legende

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>