• 0
 ≫ 

Audi šalje A1 u penziju, neće više da ga proizvodi: Da li je ovo početak kraja i za popularni A3

 ≫ 

Nakon što A1 ode u penziju, Q2 će postati početni model ovog nemačkog proizvođača

  • 0
Točak, Guma, Felna, Audi Foto: Unsplsh

Direktor Audija Markus Disman potvrdio je da će proizvodnja modela A1 biti obustavljena poslije aktuelne generacije. Ovakva odluka ne čudi pošto se nastavlja trend popularizacije SUV i krosover modela, zbog čega su se prvi na udaru našli mali gradski automobili sa motorima od tri ili četiri cilindra.

Ovo ne znači nužno da Audi više neće imati u ponudi model manjih dimenzija, ali on svakako neće koristiti motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Na pitanje da li će budući standard Euro 7 označiti kraj za A1 i A3, Disman je odgovorio da dosta toga zavisi od konačnog cilja koji će biti postavljen tom normom.

- Znamo da će u budućnosti biti teško ponuditi motore sa unutrašnjim sagorevanjem u manjim segmentima jer će troškovi rasti. Zato nećemo imati naslednika za A1. Ukoliko nova Euro 7 pravila ne budu suviše stroga, to će nam omogućiti da više ulažemo u električnu mobilnost - rekao je Disman u intervjuu Auto njuzu.

Audi je još u februaru nagovestio kraj za A1, kada je kompanija ukazala na skupu i ekonomski neisplativu elektrifikaciju malih automobila. Nakon što A1 ode u penziju, Q2 će postati početni model ovog nemačkog proizvođača.

Kada je reč o ostalim modelima, Disman očekuje da će Audi do 2030. godine u ponudi imati različite pogone u zavisnosti od regiona.

Video: Najskuplji automobili na svetu krstarili ulicama Beograda: Turneja luksuznih kola stigla do Srbije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>