• 40

Vučić: Zdravstvenim radnicima pre kraja godine povećanje plata, ako se nastavi ovaj rast

On je ponovo istakao i da su upravo zdravstveni radnici uradili najveći posao za zemlju, kada je bilo najteže

  • 40
hirurgija, operacija, operaciona sala, bolnica, lekari, pacijent, bolest

Foto:Ilustracija: Pixabay

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da se pre kraja godine može očekivati novo povećanje plata zdravstvenih radnika, ukoliko se nastavi sa ovakvim privrednim rastom.

- Ako nastavimo sa ovakvom stopom rasta, pre kraja godine, moći ćemo da još uvećamo plate zdarvstvenih radnika, lekara, medicinskih sestara, tehničara, medicinskog, ali i nemedicinskog osoblja, koje radi u zdravstvu - rekao je Vučić u Novom Sadu prlikom obilaska nove kovid bolnice.

On je istakao i da su u prethodne tri godine zarade u zdravstvu realno uvećane nego u prethodnih 15 godina.

- Nadam se da će se taj trend nastaviti - rekao je Vučić.

On je ponovo istakao i da su upravo zdravstveni radnici uradili najveći posao za zemlju, kada je bilo najteže.

Predsednik je nevao i da očekuje da 1. novembra Srbija ima najmanje osam, a veruje, kaže, i devet ili deset autoputeva ili brzih saobraćajnica u izgradnji.

- Naporno radimo, verujem da će to biti. I to će biti signal da smo zemlja koja vrvi od dizalica, kranova, valjkova, rovokopača i svih drugih neophodnih mašina. Voleo to neko ili ne, to ne može da se sakrije - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    14. avgust 2021 | 17:43

    Prvo treba proveriti svakome pojedinacno diplome i nagraditi prave doktore,ostali napolje...to kazem jer doktori u manjim sredinama bukvalno nemaju pojma. Bolje se leciti kuci nego otici kod lekara.

  • Seljak

    14. avgust 2021 | 14:20

    A, sta rade, godinu dana cekam na operaciju kuka, donesem rakije sira, jaja i kajmaka sve domace, i kažu pozvacemo te za mesec dana i tako prodaje godina, shvatio sam da treba koverta, ali džaba nemam pare

  • Ris

    14. avgust 2021 | 14:27

    Dokle ? Zdravstveni radnici ,samo rade posao za koji su skolovani, konacno rade! Za razliku od vremena pre korone, uvek su trebali tako raditi,cemu sada dizanje u zvezde. SAMO RADE POSAO KOJI SU IZABRALI !!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>