• 2
 ≫ 

Impresivna kuća u obliku cevi: 12 tona održava samo šest šrafova, a poseban sistem preusmerava zvuk

 ≫ 

Unutrašnjost sadrži sve elemente standardne kuće, uključujući tuš i kuhinju

  • 2
Kuća u obliku cevi Foto: Profimedia/TASS

Ruski arhitekta Sergej Kuznjecov (44) predstavio je inovativni dizajn kuće u obliku cevi, koja delimično "visi u vazduhu".

On je proveo dve noći u svojoj "konstrukciji", lociranoj u umetničkom parku Nikola-Lenivets, u regionu Kaluga (250 km od Moskve). Projekat nosi naziv Russian Quintessential.

Unutrašnjost sadrži sve elemente standardne kuće, uključujući tuš i kuhinju, a interesantno je da su pri izradi korišćene tehnike koje se koriste u brodogradnji, preneo je Daily Mail.

Kuća je krajnji domet inovativne arhitekture, napravljena u obliku "cevi" obima 3,5 metara i dužine 12 metara. Delom je na tlu, a delom "visi" u vazduhu.

Za izradu su korišćene složene inženjerske tehnike koje se obično koriste u brodogradnji. Na primer, okvir zgrade formiran je od potpornih rebara poput trupa broda, a impresivna težina od oko 12 tona održava se u ravnoteži sa samo šest šrafova.

U postu ispod, u nekoliko fotografija, možete videti kako izgleda ova fascinantna nekretnina.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Vlad Aynet (@vladaynet)

Jedna od glavnih karakteristika projekta je obloga od nerđajućeg čelika debljine četiri milimetra, a ispod se nalazi sistem za preusmeravanje zvuka udaranja kiše.

Možete se uveriti kako su izgledali nacrti, a kakav je finalni rezultat.

Ovo je prava stambena "zgrada" sa svim modernim pogodnostima u kojoj se može živeti - prenoćiti, skuvati večera ili koristiti tuš. Enterijer je u modernom stilu, korišćeni su drvo i metal, a soba je opremljena svime što je potrebno za prijatan boravak.

Posebno je impresivno kupatilo, uređeno krajnje moderno i otmeno. Kako vam se dopada ova ideja talentovanog Rusa?

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>