• 4

Momirović: U naredne dve do tri godine imaćemo duplo više auto-puteva i brzih saobraćajnica

Ministar je podvukao da je "zadovoljan kako radovi odmiču"

  • 4
MGSI, Momirović Foto: MGSI/Đorđe Krstić

- Uveren sam da ćemo do oktobra 2022. godine stići da završimo deonicu puta od Novog Beograda do Surčina, a u naredne dve do tri godine, broj auto-puteva i brzih saobraćajnica u Srbiji će se udvostručiti - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

On je danas obišao radove na deonici puta Novi Beograd - Surčin, nove gradske magistrale koja će povezati Beograd sa auto-putem "Miloš Veliki".

- Voleo bih da građani budu svesni da ovde radnici rade i nedeljom usred avgusta, kada je napolju preko 35 stepeni. Svaku nedelju ovi ljudi rade i to ne samo ovde, već i na Moravskom koridoru i na deonici puta Preljina – Požega, brzoj saobraćajnici Ruma – Šabac – Loznica, auto-putu Kuzmin – Sremska Rača, deonici puta Novi Pazar – Tutin, kao i na rekonstrukciji svih ostalih puteva - istakao je Momirović i dodao:

"Moramo da izgradimo i postavimo ovu infrastrukturu na način kako to imaju moderne zemlje u Evropi".

Ministar je zamolio građane za strpljenje i istakao da će svi infrastrukturni projekti biti završeni na vreme. Deonica puta od Novog Beograda do Surčina je malo kraća od 8 kilometara, ali je veoma zahtevna i na njoj ima puno eksproprijacija.

Ministar Momirović podvukao je da je "zadovoljan kako radovi odmiču" i iskoristio priliku da se zahvali svim radnicima na gradilištima širom Srbije koji predano rade u tri smene, čak i u okolnostima kada je spoljna temperatura vrlo visoka.

Deonica puta Novi Beograd – Surčin, kao deo auto-puta E-763 "Miloš Veliki", dužine je 7,9 kilometara. Izvođač radova je kineska kompanija "China Communication Construction Company".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>