• 0

Zaboravite na đakuzi, ovo je novi trend: Traže se oaze sa tropskom kišom i aroma tuševima

Tople kade su uvek dobrodošle, ali je vreme da barem na kratko padnu u drugi plan

  • 0
spoljni tuševi tuširanje dvorište uređenje

Foto: Shutterstock

Upoznajte novi trend na tržištu nekretnina, koji je već dugo zastupljen u velnesu, tačnije u sferi SPA centara.

Inovativne tuševe sa aromama ili, recimo, tropskom kišom (tropical rainforest) u svoju ponudu su uveliko uvrstili najlepši, luksuzni hoteli i objekti širom sveta.

Otkako je krenula pandemija, tako je pojačana i potražnja za kućama - što su izolovanije, to bolje. Posebno oni sa dubljim džepom ne prave pitanje kada treba odabrati idealnu nekretninu za odmor ili rad.

Iako vam možda deluju obično ili "svakidašnje", aroma tuševi pretenduju da zavladaju tržištem i "svrgnu s trona" već godinama atraktivne tople kade - smeštene unutar kupatila ili napolju, u dvorištu.

Ovakav tip tuš je poželjno instalirati napolju, kao na slici iznad, kako bi se dobio traženi efekat. Cena im je "prava sitnica", a višestruko više vrede i nekretnine koje dolaze u paketu s aroma tuševima, u odnosu na one "klasične".

Promenila se celokupna slika kupaca o tome kako žele da žive i gde. U skladu sa tim, a usled aktuelne zdravstvene krize, primetno je da se ljudi više okreću prirodi, zdravstvenim tretmanima, uslugama SPA centara - i to u svom domu.

spoljni tuševi tuširanje dvorište uređenje

Foto: Shutterstock

Kupovina "3 u 1"

 

Tropska kiša je velnes tretman koji podrazumeva mlaz vode, usmeren na konkretan deo tela, kao što su vrat, ramena, leđa... Taj mlaz je sačinjen od kapljica različitih veličina koje treba da imitiraju dodir nežnih borovih iglica. Benefiti tropske kiše su brojni: od smanjenja napetosti do ublažavanja depresije.

Dakle, oni koji sebi mogu da priušte ovako nešto, kupuju i luks nekretninu i zdravlje i užitak - 3 u 1.

Kako smo nedavno pisali, otmeno uređene kuće, posebno one na obalama mora i okeana, traže se više nego ikad. S druge strane, tržište nekretnina u poslednje vreme toliko "divlja", da su tražene čak i izgorele kuće.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tiny House Dream (@tinyhousesdream)

 

U inovativnom razmišljanju vezanom za nekretnine i velnes, otišlo se i korak dalje. Druga tražena varijanta tuša, bilo spoljnog ili unutrašnjeg, jeste tuš koji pored standardnih i masažnih funkcija ima specijalne sisteme za stvaranje magle i raznih aroma.

Tu je i poznata hromoterapija, odnosno terapija bojama. Dokazano je da boje imaju moć da uspostave psiho-fizičku ravnotežu kod čoveka, što je posebno važno u ovim stresnim vremenima. Tom metodom je moguće balansirati energetske centre u telu, čime se stimuliše proces izlečenja.

Kod nas, moguće je naći tuš iznenađenja "tropica" ili onaj s karipskom olujom (eng. Carribbean Storm), a cene idu od 10.000 evra pa naviše.

Video: Jedna noć u njemu vredi kao prosečna plata u Srbiji: Otvara se prvi plutajući rizort na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>