• 0

PKS i svemir: Srbija prati inovacije, pozivaju se privrednici da pokažu svoj potencijal u Dubaiju

Tokom trajanja "Dubai Ekspo 2020" biće održano 10 tematskih nedelja na teme klime i biodiverziteta, urbanog i ruralnog razvoja, tolerancije i inkluzije, znanja i edukacije, putovanja i umrežavanja, globalnih ciljeva, zdravlja i velnesa, hrane i agrikulture i vode

  • 0
Astronaut, svemir

Foto: Wikimedia/NASA/Public domain

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike iz sektora metalske i elektro industrije da se prijave za učešće u drugoj tematskoj nedelji Svetske izložbe u Dubaiju čija je tema Svemir.

Poziv da se prijave do 3. septembra, upućen je kompanijama koje se bave svemirskim i avio-tehnologijama, tehnologijama proizvodnje "mini" satelita, avio-industrijom, inovacijama, kao i tehnološko-inovativnim startapima i firmama koje se bave razvojem i istraživanjem.

Tematska nedelja Svemir, u okviru Svetske izložbe "Dubai Expo 2020", biće održana od 17. do 23. oktobra.

Istraživanje svemira ubrzano dobija sve više na značaju i postaje jedna od najznačajnijih oblasti razvoja na globalnom tehnološkom nivou, a učešće srpskih kompanija na ovoj tematskoj sedmici pruža jedinstvenu priliku za ostvarivanje kontakta sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ostalih zemalja učesnica.

Šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor "Dubai Ekspo 2020", Marko Selaković, rekao je da Srbija ima šta da pokaže u domenu naprednih tehnologija koje se koriste u svemirskim istraživanjima, avijaciji i srodnim delatnostima.

Dodao je da prisustvo relevantnih svetskih institucija i proizvođača u oblasti svemirskih tehnologija i avio-industrije na Svetskoj izložbi predstavlja značajnu priliku za naše kompanije i institucije da postanu vidljivije i uspostave saradnju sa velikim sistemima kao što su NASA, Evropska svemirska agencija (ESA), SPACE X i Boing.

Video: Bezos leteo u svemir: Jedan od najbogatijih ljudi otvorio vrata za komercijalne letove u kosmos

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>