• 0

Ovog leta daju milijardu i po evra za odmor: Sve se traži, od mora i planina, do seoskih kuća

U termalnim bamnjama je popunjeno 75 odsto kapaciteta

  • 0
Lipari old town streets, Sicily, Italy, Sicilija, Italija

Foto: Shutterstock

Više od 13 miliona Italijana je na godišnjem odmoru u svojoj zemlji i potrošiće oko milijardu i po evra, piše agencija Ansa.

Inače, 15. avgusta je obeležen čuveni Feragosto, mada Italijani odmaraju praktično celog ovog meseca.

Zbog pandemije kovida-19 i njenih posledica, Italijani ove godine manje putuju u inostranstvo radi odmora, i uglavnom biraju mesta bliže kući.

U hotelima i privatnom smeštaju, u primorskim mestima, popunjenost kapaciteta je 89 odsto, a od turista vrve i planinske lokacije i ležajevi u kućama koje se bave takozvanim seoskim turizmom.

U termalnim bamnjama je popunjeno 75 odsto kapaciteta.

Predsednik asocijacije turističkih organizacija, Vitorio Mesina, tvrdi da je turistička sezona bolja nego što se očekivalo i da se uspešno primenjuje kontrola posedovanja "zelene propusnice".

- Plašimo se jedino da nam improvizovane zabave i neodobrena okupljanja ne pokvare turističku sezonu - izjavio je Mesina. Italijanski mediji izveštvaju o jednom takvom okupljanju i zabavi 5.000 mladih iz cele Evrope u mestu Viterbu (pokrajina Lacio).

Događaj, koji nije odobren, sa puno muzike, buke, alkohola i droge, reklamiran je putem društvenih mreža, a učesnici i dalje dolaze. U obližnjem jezeru utopio se i jedan 25-godišnjak koji je pijan ušao u vodu i nije izronio.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>