• 1

MMF suspendovao Avganistanu pristup sredstvima Fonda

Usred haosa u Kabulu, doskorašnji predsednik Avganistana, Ašraf Gani, poručio je iz egzila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) da je napustio Kabul kako bi sprečio krvoproliće

  • 1
Avganistan, Kabul, talibani, američka vojska Foto: Tanjug/AP

Međunarodni monetarni fond (MMF) saopštio je da je suspendovao pristup Avganistana sredstvima MMF-a, što uključuje oko 455 miliona dolara u novim monetarnim rezervama.

Kao razlog, navode to da "nije dovoljno jasna situacija u vezi sa vladom te zemlje", nakon što su talibani preuzeli kontrolu nad Kabulom, preneo je Rojters.

- Kao i uvek, MMF se vodi stavovima međunarodne zajednice - kaže portparol finansijske organizacije u saopštenju, i u tom kontekstu ukazuje da trenutno nije jasan stav unutar međunarodne zajednice u vezi sa priznavanjem vlade u Avganistanu.

Podsećamo, Angela Merkel je juče razgovarala i sa predsednikom Uzbekistana, Šavkatom Mirsijajevim, kojem je zahvalila na logostičkoj podršci u sprovođenju nemačkih letova za evakuaciju građana.

Video: Ambasador Pavić o Srbima u Avganistanu: U stalnom smo kontaktu sa naša tri državljana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>