• 1
 ≫ 

Na Saboru u Pranjanima neće biti "divljanja cena": Evo koliko sme da košta kupus, a koliko piće

 ≫ 

Treći Sabor violinista Srbije biće svečano otvoren u Pranjanima u petak, a trajaće do 22. avgusta

  • 1
Kobasice, podvarak, kukuruzni hleb, kobaje, kiseli kupus

Foto: Shutterstock

Saborski odbor Sabora violinista Srbije u Pranjanima saopštio je da neće dozvoliti "divljanje cena" u tom mestu. Kada su cene pića u pitanju, izdali su uputstvo u kojem navode maksimalne cene u ugostiteljskim objektima kako pod šatrama, tako i kod uličnih prodavaca.

Tako je cena flaširanog pića limitirana na maksimalnih 250 dinara, dok bi čašica rakije, kafa i druga žestina trebalo da se prodaju za iznos do 150 dinara. Izuzetak su skupocena alkoholna pića kao što je viski. Takođe, predložena cena porcije kupusa je 350 dinara.

- Ne možemo dozvoliti "divljanje cena" i svako od ugostitlja ko ne bude poštovao ove preporuke, ostaće bez saglasnosti za obavljanje ovog posla u saborske dane naredne godine . Sasvim je dovoljno da neko ko nabavlja, na primer, pivo po ceni od 40, 50 dinara, zaradi na tome 4 puta - piše u saopštenju Saborskog odbora i dodaje se:

"Pritom, cene placeva su i do 5 puta manje nego u Guči i drugim saborima. Cilj je da ova svetkovina ostane dostupna svim posetiocima, kako sa besplatnim programskim sadržajima, tako i sa cenama. Na tome će se insistirati i sve to biće uskoro pretočeno u skupštinske odluke".

Treći Sabor violinista Srbije biće svečano otvoren u Pranjanima u petak, 20. avgusta, dizanjem saborske zastave i pozdravnim slovom domaćina, a trajaće do 22. avgusta.

- Na prvom Saboru bilo je više od 50.000 posetilaca, što pokazuje da je naš narod željan okupljanja i veselja i spreman da ih sazove i napravi. To je i najbolji znak da smo na tragu dugovekog saborovanja u ovom malom, ali izuzetno lepom, pranjanskom čovečanstvu. Violina je, posle dugog lutanja, konačno svoje mesto pronašla u Pranjanima, selu u kom gudala ukrštaju najbolji violinisti Srbije - zaključio je Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac i čelnik Sabora.

Video: Šta se više isplati ove jeseni? Spremati zimnicu kod kuće ili kupiti upakovane flaše i tegle

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hogsr

    19. avgust 2021 | 13:11

    sta je ovo nego divljanje... pa pivo od 250 din. nije ni u Hajatu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>