• 2

Kamperi se vratili u punom sjaju: Ova nacija Hrvatima ostavlja "brdo" para, više nego pre krize

Ukupno, u dosadašnjem delu 2021, Holanđani su ostvarili oko 1,5 milion noćenja

  • 2
Hrvatska, more, Istra, letovanje Foto: Shutterstock

Gosti iz Holandije su prošle godine brže-bolje napustili Hrvatsku, ali su se vratili, i sada ih je više nego pre korone. Poznato je da obožavaju da kampuju na obalama Jadranskog mora.

Holanđani su, naime, u julu 2020. morali naprasno da napuste Hrvatsku, nakon odluke holandske vlade da naše komšije "stavi u narandžastu zonu". To je, ujedno, bio početak kraja prve pandemijske turističke sezone u kojoj je promet holandskih turista u Hrvatskoj pao za čak 80 posto - gledano po noćenjima.

Iz Hrvatske turističke zajednice danas su objavili da je samo u avgustu ove godine, s tržišta Holandije - koje tradicionalno puni hrvatske kampove - ostvareno više od 852.000 noćenja.

U odnosu na isti period lani, to je rast za maltene 7 puta, a bolje je i od rezultata iz rekordne 2019, piše Poslovni.hr. U julu je u Hrvatskoj boravilo 117.000 Holanđana, duplo više nego u istom mesecu prošle godine.

Ukupno, u dosadašnjem delu 2021, Holanđani su ostvarili oko 1,5 milion noćenja, a u celoj 2019. godini s tog tržišta bilo je oko 3 miliona noćenja, kaže statistika.

Tržište Holandije tradicionalno se nalazi među top 10 tržišta s kojih Hrvatska ostvaruje najveći turistički promet, a kada se brojke iz avgusta 2021. uporede s istim razdobljem iz rekordne 2019. godine - ostvareno je 8 posto više dolazaka, te 92 posto rezultata u noćenjima.

Kada je reč o smeštaju, Holanđani najčešće biraju kampove u kojima su u avgustu ostvarili više od 506.000 noćenja, a u dosadašnjem delu godine - više od 880.000.

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joja sa Kozare

    19. avgust 2021 | 16:00

    Manite se Hrvatske. Izgubili smo celo more i cao zauvek. Srbija treba da se okrene zimskom turizmu. Napraviti najmodernije skijaliste i smanjite cene.

  • Perke

    19. avgust 2021 | 15:54

    Zamisli da ti 1,5 miliona noćenja u zemlji ostvare Holanđani?!? Da pošalješ sanitarni ekipu da očiste i lopove da osvestaju svako mesto gde su tin padavicari spavali...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>