• 0
 ≫ 

Beleže ogromne gubitke, ali su zadovoljni: Jul "spasio" celu godinu?

 ≫ 

Uprava grupacije očekuje da će ove godine preko njihovih aerodroma proći 12 do 13 miliona putnika

  • 0
Avion krilo

Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Bečka grupacija aerodroma u prvoj polovini ove godine zabeležila je ogromne gubitke u visini od 32,5 miliona evra. Obrt je opao sa 195,8 miliona evra na 128,6 miliona evra.

Poređenja radi, u prvoj polovini 2019. obrt je bio na nivou od 401,4 miliona evra, a dobit 82,9 miliona evra. Za celu ovu godinu, grupacija očekuje blagi pozitivni rezultat, pošto je leto bilo, poslovno gledano, zadovoljavajuće.

Jul je, po broju putnika, bio najbolji mesec od početka pandemije virusa korona i tada je registrovano 1,5 miliona putnika, što je tri puta više nego u julu prošle godine.

Od januara do juna grupacija je bila suočena sa padom broja putnika za čak 61,1 odsto, na ukupno 2,39 miliona putnika. "Merama štednje i zahvaljujući skraćenom radnom vremenu, i pored smanjenja broja putnika, u ovoj godini ćemo imati blago pozitivan poslovni rezultat i ponovo ćemo biti u mogućnosti da smanjimo neto zaduženost", uveren je direktor kompanije Ginter Ofner.

Uprava grupacije očekuje da će ove godine preko njihovih aerodroma proći 12 do 13 miliona putnika.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>