• 52
 ≫ 

Ugostiteljstvo na Jadranu: Crnogorci u kafićima naplaćuju i "neću ništa", a Hrvati vodu po decilitru

 ≫ 

Na "Neću ništa" plaća se i porez

  • 52
Nema sedenja za džabe račun neću ništa kafić Crna Gora

Foto: Facebook/Podgoricki vremeplov

"Neću ništa, hvala" - ako biste ovo izgovorili dok sami sedite u bašti kafića, bilo bi to malo neobično. Ako ste s nekim ko pije piće, to je već malo razumnije. Ali, ako to kažete u Budvi, dobićete račun!

Za "neću ništa" plaća se pola evra! Ako, kao što je na ovom računu prikazano tri osobe neće ništa, ceh je 1,5 evro. Na to se sve uredno plaća porez od 21 posto. A kako je ulaganje u ništa 0 evra, to je i profit maksimalan.

Dobro, s vremena na vreme baštu treba počistiti, stolove i sotlice popraviti, ali, valjda je to uračunato u "ništa".

"Mogu li udahnuti? Može... 0.50 evra", glasi jedan od komentara na ovu objavu.

"Zar (i dalje) postoje osobe koje sjednu i ništa ne naruče?!" pita se neko.

"Zašto 50 centi. Za takve slučajeve treba tarifa korišćenja stola i stolice. 10 evra pola sata u Budvi! Neko je kupio inventar, plaća zakup i poreze".

"To se i u Italiji plaća. U Milanu gdegod sedneš plaćaš mesta. Ali zavisi cena od lokacije..."

I u Hrvatskoj se naplaćuje "skoro ništa". Ako sedite u poslatičarnici i zamolite za čašu vode posle slatkiša, ne očekujete i račun. To je jednu Zadranku koštalo, ipak 2 kune po decilitru, odnodno 6 kuna za čašu, što staje 80 centi.

Ubrzo su se javili i iz prozvane poslastičarnice.

- Žao nam je što je došlo do ove situacije jer su nam namere bile najbolje da našim gostima pružimo vodu koja je kvalitetnija i zdravija. Voda koja se dodatno naplaćuje prolazi kroz posebne filtere radi uklanjanja nečistoća i tretira se UV lampama radi uklanjanja bakterijskih nečistoća. Gosti će i dalje moći odabrati žele li besplatnu vodu koja je iz slavina ili žele normalnu, odnosno gaziranu vodu iz specijalizovanog aparata koja se naplaćuje - pojasnili su.

Video: Najava pomoći ugostiteljima i hotelijerima uliva optimizam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    21. avgust 2021 | 15:47

    Pa naravno da će da naplate, šta si seo ako nećeš ništa. Zauzimaš mesto nekome.

  • Zoki

    21. avgust 2021 | 19:58

    Dosta vise sa tom negativnom kampanjom, citava Srbija je letos u Crnoj Gori. I svima nam je fantasticno. Zapamtite vi koji ste kratkog pamcenja, mi smo jedan narod. Najlepse je kod svoga,zivelo vecito bratstvo!!!

  • Bg

    21. avgust 2021 | 16:40

    Jos nisam upoznao osobu koja sedne u ugostiteljski objekat i kaze necu nista. Takvima ne treba naplatiti 1.5 eura nego ih izbaciti iz lokala jer to namerno rade. Idi u svoju sobu pa sedi...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>