• 1

Kompanije koje ne žele više kredite moraju pismeno da odbiju ponudu: Rok ističe za par dana

Odlaganje otplate ne odnosi se na sve korisnike

  • 1
Banka, novac, kredit Foto: Shutterstock

Korisnici Covid kredita koji su odobreni 2020. godine moći će automatski da produže rok otplate za godinu dana, dok će firme koje ne žele odlaganje, a koje imaju kredite kod Fonda za razvoj, morati i zvanično u pisanoj formi da odbiju ovu mogućnost najkasnije do 28. avgusta.

Produženi rokovi odnose sa na kredite odobrene po Programu finansijske podrške privrednim subjektima za održavanje likvidnosti i obrtna sredstva u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom

Ipak, odlaganje otplate ne odnosi se na korisnike čija je pretežna delatnost turizam, ugostiteljstvo i putnički saobraćaj.

Rok otplate kredita može da se produži za 12 meseci, u okviru koga se i grejs period i period otplate produžavaju za po šest meseci bez zaključivanja posebnog aneksa ugovora i pratećih dokumenata.

- Ako korisnik kredita u roku od 30 dana od dana objavljivanja obaveštenja ne odbije ponudu, smatra se da je tu ponudu prihvatio, u kom slučaju će Fond sačiniti novi plan otplate kredita koji dostavlja korisniku kredita putem elektronske ili redovne pošte. Svi korisnici kredita koji ne žele da koriste navedenu mogućnost imaju obavezu da dostave izjavu na mejl: covid19@fondzarazvoj.rs najkasnije do 28. avgusta 2021. U suprotnom rok otplate i grejs period će se produžiti - navode u Fondu za razvoj.

Video: Vasić: Bankama rok tri dana da na internet stranicama postave ponudu za moratorijum

(Telegraf Bznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ena

    23. avgust 2021 | 19:00

    Zahtev se moze podneti pisanim putem, covek moze biti pismen ili ne, ali ne i nacin podnosenja(naslov teksta) Rukavice i cipele su u paru, a sve ostalo je jedan, dva ili nekoliko(naslov)

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>