• 0

Jedno selo ima samo 500 žitelja, ali sjajne uslove za digitalne nomade: Košta 130 evra nedeljno

Sva ova mesta imaju manje od 5.000 stanovnika i žele privući nove stanovnike da ponovo nasele svoje ulice

  • 0
Young woman laptop beach working remotely rad na daljinu devojka laptop

Foto: Shutterstock

Ako želite da pobegnete od svog radnog ili trpezarijskog stola i otputujete negde daleko od kuće zarad posla, onda je Španija možda vaša sledeća idealna destinacija.

Usled porasta rada na daljinu, ta zemlja planira da uvede digitalnu vizu za nomade koja će vam omogućiti da ostanete i radite najviše 12 meseci. Startap kompanijama se takođe mogu dati poreski podsticaji da ohrabre mlade preduzetnike da se presele na neko novo mesto.

Nedostatak mogućnosti za zaposlenje u ruralnoj Španiji ostavio je mnoge male gradove i sela opustošene, ali su ove lokacije sada spremne za doček radnika na daljinu. Oko 30 gradova i sela širom Španije donelo je odluku da se pridruži ovoj mreži za privlačenje udaljenih radnika.

Sva ova mesta imaju manje od 5.000 stanovnika i žele privući nove stanovnike da ponovo nasele svoje ulice. Među njima su (pisano u originalu) - Genalguacil (Malaga), Tejeda (Gran Canaria), San Vicente de La Sonsierra (La Rioja), Rabanales de Aliste (Zamora).

Koliko košta 7 dana?

 

Genalguacil je malo selo u dolini Genal, sa manje od 500 stanovnika. Popularno je kod ljubitelja umetnosti i nalazi se nedaleko od mora. Glavne prednosti su dobar kvalitet vazduha, odnosno mali stepen zagađenosti. Stanovanje, rashodi za hranu i nalaženje mesta za rad tu će vas koštati oko 130 evra za sedam dana.

Tejeda je na Kanarskim ostrvima, idealno mesto za sve koji vole toplo vreme tokom čitave godine. Prosečna godišnja temperatura je 19 stepeni Celzijusa, a stanovnika ima tačno 1.921. Nedeljni trošak za stanovanje i hranu u ovom selu košta ugrubo 240 evra.

San Vicente de La Sonsierra je selo koje ima svega 1.000 žitelja, ali to ne znači da je "odsečeno" od svega. Ima poštu, biblioteku, radnje, zdravstveni centar. Na nedeljnoj bazi, treba vam oko 205 evra za smeštaj i hranu.

Još jedno mesto koje treba uzeti u obzir je Rabanales de Aliste, a u njemu stanovanje i hrana nedeljno koštaju otprilike 270 evra. Pritom, u staroj školi u selu svim radnicima na daljinu obezbeđeno je mesto za rad koje se ne plaća. Ovo mesto je idealno za one koji vole sport, planinarenje i biciklizam pre svega.

Video: Telegraf u poseti najvećoj fabrici za proizvodnju ulja od ruže: Litar košta neverovatnih 5.500 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>