• 1

"Najmodernija i najbrža pruga u ovom delu Evrope pušta se u februaru": Momirović najavio završetak

"Posle godinu dana rada na ovom projektu mogu da kažem da je ova brza pruga od Beograda do Novog Sada revolucionarna u saobraćajnom i ekonomskom smislu", rekao je Momirović

  • 1
VUČIĆ ČORTANOVCI PRUGA ALEKSANDAR VUČIĆ

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

RŽD Internešnel završio je sve radove na vijaduktu u plavnom delu Dunava i tunelu "Čortanovci", što je korak bliže završetku jednog od najvećih saobraćajnih projekata u istoriji Srbije, izgradnji brze pruge Beograd - Budimpešta.

Na ceremoniji spajanja koloseka na pruzi Stara Pazova - Novi Sad, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, direktor RŽD je rekao da takav sličan projekat ne postoji u balkanskom regionu, a ministar Tomislav Momirović najavio je da će pruga biti završena u roku.

- Zahvaljujem se predsedniku Srbije što me je uključio u projekat izgradnje brze pruge od Beograda do Subotice i insistirao da posebnu pažnju stavim na to da se deonica od Beograda do Novog Sada što pre izgradi. Moram da priznam da na početku nisam razumeo značaj ovog projekta, ni to šta Srbiji donosi brza pruga na kojoj će saobraćati najmodernji švajcarski vozovi brzinom od 200km/h.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели tomamomirovic (@tomamomirovic)

 

Sada, nakon skoro godinu dana rada na ovom projektu mogu da kažem da je ova brza pruga od Beograda do Novog Sada revolucionarna u saobraćajnom i ekonomskom smislu. Ovo je projekat koji na najbolji način oslikava snagu koju Srbija u ovom trenutku ima - napisao je Momirović na svom Instagram profilu.

Kako je najavio, brza pruga od Beograda do Novog Sada je najmodernija i najbrža u Jugoistočnoj Evropi i biće puštena u saobraćaj u februaru.

Video: Probijen tunel “Čortanovci” na budućnoj brzoj pruzi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>