• 2

"Hoćemo 3 P": Pokret trećeg doba traži da penzije dugoročno prate plate

"Hoćemo da dugoročno penzije ne zaostaju za rastom zarada", navode oni

  • 2
Penzioneri za kompjuterom, penzija Foto: Shutterstock

Pokret trećeg doba Srbije i njegovi članovi iz redava penzionera i najstarije populacije naših građana su veoma obradovani vešću da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podržao zalaganje PUPS-a i njenog predsednika Milana Krkobabića u vezi sigurnosti i redovnosti penzija, izjavio je u pisanoj izjavi predsednik Izvršnog odbora Pokreta trećeg doba Srbije Momčilo Talijan.

"Hoćemo da dugoročno penzije ne zaostaju za rastom zarada. Pružamo punu podršku našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučić i njegovom intеnzivnоm rаdu nа unаprеđеnju pоlоžаја stаriјih u Srbiјi, a koji sе gоdinаmа istinski zаlаžе zа bоlјi živоt penzionera", naglasio je Talijan.

Inače, Pokret trećeg doba Srbije se zalaže za formulu "3P - Penzije Prate Plate", čijom primenom bi se penzije usklađivale isključivo prema rastu zarada u javnom sektoru, istakao je Talijan.

"Konkretno, ostvarivanje postulata da "3P - penzije prate plate". To je najbolji prilog ostvarivanju Memoranduma između Saveza penzionera Srbije, PUPS-a i Pokreta Trećeg doba Srbije, koji smo prošle jeseni, kao rerezentativne organizacije trećeg doba, svi zajedno potpisali", kazao je Talijan.

Talijan navodi, kako su u toku regionalne kulturne i sportsko rekreativne manifestacije korisnika penzija širom Srbije tzv. olimpijade sporta zdravlja i kulture penzionera.

Video: Vučić: Pored minimalca i penzija, skočiće i plate u javnom sektoru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzos

    24. avgust 2021 | 15:17

    Pojedine penzije iznose ispod 15.000 din. Mogu da zamilim da ljudi žive u porodici i imaju to malo primanje, ali ako žive sami oni moraju da gladuju. To mora da se ispravi, makar i na štetu opšteg životnog standarda. Jeste cilj države što veći prosek plate, ali nije rešenje da neko gladuje da bi opšti prosek bio "pobednički".

  • A. P

    24. avgust 2021 | 23:01

    Normalno je da penzije prate plate.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>