• 3
 ≫ 

Počeli radovi na infrastrukturi za novu fabriku vakcina u Zemunu

 ≫ 

Nova saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom gradi se od nedavno izgrađene Ulice Grmeč nova 1 (S-12), odakle nastavlja paralelno sa auto-putem do Ulice soko salaš u zoni isključenja za Aerodrom "Nikola Tesla"

  • 3
Proizvodnja vakcina protiv kovida Foto: Shutterstock

Grad Beograd je preko svoje Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada jutros započeo radove na izgradnji infrastrukture za novu fabriku vakcina u Zemunu, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

- Vrednost radova je skoro 1,4 milijarde dinara, odnosno skoro 12 miliona evra, a rok za završetak radova je 120 dana, tačnije četiri meseca - objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, nova saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom gradi se od nedavno izgrađene Ulice Grmeč nova 1 (S-12), odakle nastavlja paralelno sa auto-putem do Ulice soko salaš u zoni isključenja za Aerodrom "Nikola Tesla".

Saobraćajnica će biti duga 5,9 kilometara, ima kolovoz širine sedam metara sa dve saobraćajne trake, uz koje će se nalaziti zeleni pojas od 4,5 metara i trotoar širine dva metra. Na šest mesta duž saobraćajnice biće izgrađeni ukrštaji sa budućim saobraćajnicama koje će se graditi na ovom području, dok će za postojeće kolske ulaze u stambene i poslovne objekte biti obezbeđeni odgovarajući prilazi. Površina novog kolovoza je 41.500, a trotoara 12.000 kvadratnih metara.

Ispod saobraćajnice grade se dva nova cevovoda, prečnika 300 i 500 milimetara, ukupne dužine 12,5 kilometara, a cevovod od 500 milimetara će vodom snabdevati naselja Radio-far i Aerodroma "Nikola Tesla". Nova fekalna kanalizacija je dužine 5.970 metara i duž trase kanalizacije ugradiće se sedam šahtnih pumpnih stanica koje će otpadne vode usmeravati do postojećih recipijenata. Duž saobraćajnice se postavlja javna rasveta i vrši ozelenjavanje sa 475 drvorednih sadnica i 1.100 komada zimzelenog žbunja.

- Izgradnjom infrastrukture za fabriku vakcina povećaćemo interesovanje investitora za privrednu zonu duž auto-puta, jer će sada biti mnogo lakše da privučemo investitore kada imamo izgrađene saobraćajnice, kao i struju, vodu, kanalizaciju i gas. To znači da ulaganje u infrastrukturu za fabriku vakcina nije ulaganje samo za ovu fabriku već i za najmanje 15-20 novih industrijskih postrojenja koja će nići na ovom području predviđenom za industriju - rekao je Goran Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>