• 2
 ≫ 

Kad tržište "poludi": Više vam ne traže iskustvo, raste satnica, a daju čak i bonuse za nove radnike

 ≫ 

Situacija je posebno alarmantna u Velikoj Britaniji zbog, ne samo kovida-19 i sezone odmora, već i Bregzita

  • 2
amazon dostava

Foto: Shutterstock

Amazon nudi potencijalnim radnicima u skladištu 1.000 funti (oko 1.170 evra) dodatnog bonusa, u pokušaju da privuče novozaposlene.

Biznis vodećeg e-trgovca iz SAD očigledno nastavlja da se kreće uzlazno, budući da su tokom 2020. zaposlili na desetine hiljada novih radnika zbog pojačanog obima posla usled karantina, a nedavno su pobili i prognoze sa Volstrita.

Uspeh se nastavlja, dakle, iako je došlo do promene na mestu izvršnog direktora početkom jula. CEO Amazona više nije Džef Bezos već Endi Džesi.

Amazon ovih dana, kako se navodi, "hitno traži" radnike za pakovanje robe i magacionere, u Velikoj Britaniji, kako bi zadovoljili potražnju, usred rastuće krize zapošljavanja.

Kandidati koji preuzmu nove radne uloge pre 18. septembra dobiće naknadu za prijavu, piše BBC. To je najnoviji primer kompanija koje koriste podsticaje za privlačenje osoblja dok se bore s krizom.

Situacija je posebno alarmantna u VB zbog, ne samo kovida-19 i sezone odmora, već i Bregzita. Podsećamo i da je tzv. "pingdemija" teško pogodila ugostiteljstvo te zemlje, dok kompanije, uključujući i supermarkete, trpe posledice poremećaja u lancima snabdevanja zbog nedostatka vozača teretnih vozila.

Ozon kompanija logo

Foto: Tanjug/AP

Gigant Tesko (Tesco) je vozačima kamiona ponudio 1.000 funti dodatnog bonusa, dok "John Lewis" planira da poveća godišnje plate za svoje vozače. I iz industrije mesa stižu zanimljive vesti.

Oni se nadaju da će uposliti zatvorenike i bivše zatvorenike da popune radna mesta u klanicama i pogonima za preradu. Prema zvaničnim podacima, otvorena radna mesta u Velikoj Britaniji, u tri meseca do kraja jula, dostigla su rekordni broj - 953.000.

Amazon svoje nove pozicije reklamira u skladištima širom zemlje. Osim dodatnog bonusa, kompanija nudi satnicu od 11,10 funti, a prekovremeni rad raste na 22,20 funti po satu. Navode i da iskustvo nije potrebno.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>