• 0

Danas isplata pete rate auto-prevoznicima: U sektor se uliva pomoć vredna 3.776.400 evra

Isplata pete rate pomoći predviđena je za 637 autobuska prevoznika

  • 0
Plata, zarada, posao, novac štednja kamata

Foto: Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će danas biti isplaćena peta rata sektorske pomoći za auto-prevoznike, u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije, s ciljem ublažavanja posledica pandemije virusa korona.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, pomoć se uplaćuje na namenske račune otvorene kod Uprave za trezor, za šta je izdvojeno 444.020.048 dinara, odnosno 3.776.400 evra.

- Već peti mesec zaredom uplaćujemo auto-prevoznicima novac u dan i u dinar, kao što smo i obećali. Isplata pete rate pomoći predviđena je za 637 autobuska prevoznika, odnosno za 6.294 licencirana autobusa, koji su ispunili uslove za dobijanje ove vrste podrške države - rekao je Mali.

On je podsetio da je dogovoreno da se auto-prevoznicima, koji su pretrpeli ozbiljnu štetu u poslovanju, uplati u periodu od šest meseci 600 evra po autobusu. Kaže da je reč o ciljanoj, sektorskoj podršci, s obzirom na to da je procenjeno da takva pomoć može da ublaži negativne posledice koje je na auto-prevoznike ostavila pandemija.

- Krajem septembra očekuje ih i poslednja rata pomoći. Ukupno je za meru podrške auto-prevoznicima rebalansom budžeta opredeljeno 2,6 milijardi dinara - istakao je on.

Ministar je naglasio da je država u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima Srbije ukupno izdvojila dve milijarde evra, što je 4,5 odsto BDP-a, a uz dva paketa podrške prošle godine ukupan zbir pomoći države vredan je osam milijardi evra, odnosno oko 17,4 odsto BDP-a.

- Država je jasno opredeljena da pruži pomoć onima kojima je neophodna i zato su i opredeljena sredstva za tri paketa pomoći od prošle godine. To je podrška koja je od značaja ne samo za očuvanje privrede, već i radnih mesta, a pre svega životnog standarda građana Srbije - zaključio je Mali.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>