• 0

Alitalia prekida s radom: Vraća novac za letove posle 15. oktobra, sledi novo ime

Prodaja karata ITA prevoznika kreće od 26. avgusta

  • 0
avion Alitalia

Foto: Pixabay

Italijanska vlada je prošle godine najavila da će početkom juna osnovati novu kompaniju koja će preuzeti posrnulog avio-prevoznika Alitaliju, čime će ona i zvanično ponovo postati državna firma.

Ipak, za kompanijom je ostalo dosta posla da se "očisti".

Od 15. oktobra ove godine ITA je zvanično nova nacionalna avio-kompanija te zemlje, a Alitalia je od ponoći prošle noći, 24. avgusta, obustavila prodaju svojih karata, i vraća novac za karte bukirane nakon 15. oktobra.

Prodaja karata ITA prevoznika kreće od 26. avgusta.

Danas, inače, počinju pregovori između kompanije ITA i predstavnika sindikata o onome što kompanija opisuje kao "novi uslovi rada u skladu sa tržišnom praksom", a vezano je za nove ugovore o zapošljavanju kako bi se osigurala "veća konkurentnost i fleksibilnost" u poređenju sa drugim operatorima u sektoru.

Alitalia trenutno ima 11.000 zaposlenih.

Italijanske novine "La Repubblica" izveštavaju da će ove godine u vazduhoplovnoj jedinici ITA-e biti zaposleno 2.800 ljudi, pri čemu će se taj broj verovatno povećati na 5.750 do 2025. godine, ako kompanija pobedi na tenderu za domen održavanja Alitalije.

 

Takođe, novine pišu da će svi zaposleni morati da imaju Green Pass sertifikat, koji pokazuje da su vakcinisani, negativni na testu na koronu ili da su se oporavili od kovida-19.

Alitalia je potvrdila da će svi putnici koji imaju karte bukirane za period posle 15. oktobra - iste moći da zamene za neki raniji let ili će dobiti refundaciju. Iako su se oglasili i na Tviteru, iz kompanije kažu da će stupiti i u direktniju komunikaciju s putnicima, kako bi ih obavestili o svemu.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>