• 1

Kako je Komercijalna banka poslovala u prvim mesecima posle spajanja s NLB?

Navodi se da je već u prvom kvartalu Komercijalna banka oborila rekord u jednom od strateških segmenata

  • 1
Komercijalna banka Foto: Komercijalna banka

Visoka adekvatnost kapitala i napredak u svim ključnim segmentima poslovanja, kao što su rast aktive za 180 miliona evra, kreditne aktivnosti od 55 miliona evra, kao i depozita u iznosu većem od 144 miliona evra, obeležili su poslovanje Komercijalne banke, članice NLB Grupe u prvoj polovini ove godine.

Kako je saopšteno iz Banke, temelj za ostvarenje poslovnih planova i dobrih rezultata, postavljen je unapređenjem metodologija i procedura u okviru usklađivanja sa stanardima nove matične NLB Grupe, kao i smanjenju portfolija problematičnih kredita za 33 miliona evra.

Navodi se da je već u prvom kvartalu Komercijalna banka oborila rekord u jednom od strateških segmenata poslovanja - u realizaciji kredita za stanovništvo, gde je zabeležen skok od čak 36 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

Uz to, kako se dodaje, potvrdila je već tradicionalnu ulogu lidera u finasiranju agrara i nastavila stabilan rast portfolija kredita za privredu.

U saopštenju se navodi da će u skladu sa strateškim opredeljenjem NLB Grupe, Komercijalna banka značajan deo sredstava od neto kamata i naknada preusmeriti u dalji razvoj i širenje spektra ponude digitalnih servisa i usluga, kako bi nastavila dinamičan razvoj u korak sa savremenim potrebama svojih klijenata.

Podsećaju da se Komercijalna banka ove godine pridružila NLB Banci u pružanju sistemske podrške malim biznisima na putu oporavka od ekonomskih posledica pandemije kroz projekat Okvir podrške, kao i proizvođačima organske hrane.

U ovoj godini Banka je otvorila i svoj prvi Kreditno stambeni centar.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    26. avgust 2021 | 00:44

    Ako je tako onda treba kupovati akcije Komercijalne i čekati rast vrednosti.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>