• 0

"Naši proizvođači trpe zbog njihovih nefer cena": Uvode Rusiji carine veće od 200% na ove proizvode

Američke vlasti objavile su ranije ovog meseca plan za oporezivanje uvoza nekih čeličnih cevi

  • 0
čelik

Foto: Freepik

Američko Ministarstvo trgovine uvelo je carine veće od 200 posto na uvoz nekoliko vrsta čeličnih cevi iz Rusije, prenosi RT, pozivajući se na saopštenje objavljeno na sajtu Federalnog registra američke vlade.

Na meti novih uvoznih carinskih stopa su standardne bešavne cevi od karbonskog i legiranog čelika iz Rusije, Južne Koreje i Ukrajine.

Na uvoz ruskih cevi sada se plaća porez od 209,72 procenta, a istovremeno - carine na korejske cevi iznose ukupno 4,44 posto, korigovane za kompenzaciju izvoznih subvencija, dok je uvozna tarifa za ukrajinske cevi fiksna i iznosi 23,75 odsto.

Američke vlasti objavile su ranije ovog meseca plan za oporezivanje uvoza nekih čeličnih cevi. Odluka je doneta nakon što je američka komisija za međunarodnu trgovinu (ITC) utvrdila da američki proizvođači trpe gubitke zbog uvoza cevi po cenama koje su, kako tvrde, "ispod fer nivoa".

Uvoz bešavnih cevi iz Rusije, Ukrajine i Južne Koreje "nanosi materijalnu štetu američkoj industriji", navodi se u saopštenju ITC-a. Najnovija američka mera će pogoditi ruske proizvođače kao što su "Pipe Metallurgical Company" i "Volzhsky Pipe Plant", kao i njihove fabrike u mešovitom vlasništvu - "ILJIN Steel", sa sedištem u Seulu, i ukrajinsku "Interpipe Group".

Prošle godine, ruski izvoz cevi u SAD iznosio je 41 milion dolara, a izvoz u prvih pet meseci 2021. godine je iznosio 21 milion dolara, prema podacima američke Kancelarije za statistiku.

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>