• 0
 ≫ 

Dobija li Pauel drugi mandat da vodi FED? Bajden razmatra, Jelen dala podršku

 ≫ 

Otkako je preuzeo kormilo FED-a u februaru 2018, do juna ove godine, održao je najmanje 350 sastanaka, večera ili telefonskih poziva sa članovima Kongresa

  • 0
Jerom Powell, FED

Foto: ALEX WONG/Getty images/Profimedia

Savetnici predsednika SAD, Džoa Bajdena, razmatraju preporuku da Džeromu Pauelu (68) povere drugi mandat na mestu predsednika Federalnih rezervi (FED) i da Lael Brejnard ostane potpredsednica.

Bajden tek treba da razmotri kadrovska rešenja za FED i njegova odluka se ne očekuje do jeseni, navela je njujorška agencija Blumberg. Kako su ranije izvestili, Pauel ima podršku američke ministarke finansija, Dženet Jelen, da ostane na čelu centralne banke SAD.

Kako se dalje navodi, "Pauel je izgradio reputaciju veštog zastupnika američke centralne banke, zahvaljujući snažnim ličnim vezama sa Kongresom, koje će mu pomoći ako bude nominovan za drugi mandat".

Otkako je preuzeo kormilo FED-a u februaru 2018, do juna ove godine, održao je najmanje 350 sastanaka, večera ili telefonskih poziva sa članovima Kongresa, izveštava Blumberg, na osnovu njegovih mesečnih rasporeda. To je skoro devet mesečno, a mnogi od njih su uključivali više od jednog poslanika.

Video: Koje banke će biti pobednice promena na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>