• 0
 ≫ 

Građani Srbije su "non-stop" na internetu, a evo u koje svrhe ga najviše koriste

 ≫ 

Vesti se putem onlajna masovno čitaju i na nivou EU (75 odsto), a tim putem se takođe u 74 odsto slučajeva prati i TV, odnosno striming sadržaj

  • 0
kafić, laptop

Foto: Unsplash

Prema podacima evropske agencije za statistiku, Eurostat, građani Srbije su prošle godine internet najviše koristili za čitanje vesti, a najmanje kako bi igrali igrice.

Za potrebe istraživanja ispitivani su građani uzrasta od 16 do 74 godine, a u obzir su uzeta poslednja tri meseca pre započinjanja anketa. Čak 74% je preko mreže čitalo vesti i magazine.

Njih 70 odsto je tim putem pratilo televiziju i striming sadržaje, 44 odsto je slušalo muziku, a 21 procenat je igrao ili skidao igrice. Takođe je ustanovljeno da žene u Srbiji češće posećuju informativne portale od muškaraca.

Vesti se putem onlajna masovno čitaju i na nivou EU (75 odsto), a tim putem se takođe u 74 odsto slučajeva prati i TV, odnosno striming sadržaj.

Čitanje vesti i časopisa bila je, u 2020, najčešća kulturna aktivnost na internetu u 15 članica Unije, a to su pre svega Finska, Hrvatska, Češka i Estonija, gde je najmanje 90% korisnika tako pratilo informacije.

Procenat je najmanji u Rumuniji (48 odsto) i Bugarskoj (58 odsto).

Video: Stavlja se ispod gel laka, ima pristup internetu, a podatke sam menjaš: Manikir sa mikročipom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>