• 2
 ≫ 

Posetioci zbunjeni: Da li je ovo prava hrana u marketu ili su samo nekakve kese?

 ≫ 

Robin Frohardt je iskoristila prazan prostor na Tajms Skveru kako bi napravila živopisnu instalaciju koja treba da bude eko-upozorenje

  • 2
Majka i sin dete kupovina supermarket maska maske virus outbreak grocerystore Foto: Shutterstock

Za kupovinu, odnosno odlazak u supermarket uglavnom nam je potrebna nekakva kesa, ili ceger, budući da se svet se više okreće predmetima od održivih materijala.

Ali, šta kada "zalutate" u prodavnicu kesa koja deluje kao klasičan market?

Verovali ili ne, i to postoji. U video snimku od 3 minuta pogledajte kako izgleda enterijer radnje koja je ispunjena isključivo kesama, ali dizajniranim i upakovanim tako da izgledaju kao namirnice.

Od luka, preko cvekle, banana, lososa, pa do flaša koje izgledaju kao Koka-Koline - "The Plastic Bag Store" nudi sve to, i postali su senzacija u SAD tokom 2020. Ipak, ne zato što kese prodaju, već je ideja skroz suprotna.

Naime, Robin Frohardt je iskoristila prazan prostor na Tajms Skveru kako bi napravila živopisnu instalaciju koja treba da bude eko-upozorenje.

Naime, svake godine Amerikanci iskoriste milijarde plastičnih kesa. Da, dobro ste pročitali. Radi se o milijardama. Ni svet po tom pitanju nije mnogo bolji u pogledu svesti.

Jednokratne kese se iskoriste eventualno još jednom, nakon prve upotrebe, a onda se bacaju. Radnja koju je Robin osmislila, zapravo je pop-up izložba koja izgleda kao klasična prodavnica.

Sve prikazane namirnice napravljene su od upotrebljenih kesa i jednokratne plastike koje je ova umetnica skupljala.

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>