• 0
 ≫ 

Ulažu čak milijardu evra u najjaču ekonomsku silu Evrope: Jedan segment raste sve više

 ≫ 

Nemački ministar ekonomije, Peter Altmajer, ocenio je Guglovu najavu kao "snažan signal" za nemačku zelenu energiju i digitalnu infrastrukturu

  • 0
Kompjuter, laptop, Gugl, Google, akcije, posao Foto: Tanjug/AP

Gugl je najavio da će do 2030. uložiti milijardu evra (1,2 milijarde dolara) u proširenje svoje infrastrukture računarstva u oblaku (klaud / eng. cloud) u Nemačkoj i u povećanje upotrebe obnovljive energije.

Američki tehnološki gigant planira da otvori nove centre za klaud u regionu Berlina i u gradu Hanau, u blizini frankfurtskog DE-CIX internet centra za razmenu podataka.

U saopštenju se dodaje da će Gugl u narednim godinama kupovati više od 140 megavata električne energije od nemačke podružnice francuske energetske kompanije Anži, radi upravljanja centrima podataka.

Iz Gugla su naglasili da im Anži garantuje da će 80 posto elektčne energije dolaziti iz nekarbonskih izvora, pored ostalog iz novog solarnog parka i iz 22 postojeća vetroparka u Nemačkoj. Cilj Gugla je, kako kaže, da pređe na 100-procentno korišćenje obnovljive energije do 2030. godine.

Nemački ministar ekonomije, Peter Altmajer, ocenio je Guglovu najavu kao "snažan signal" za nemačku zelenu energiju i digitalnu infrastrukturu.

Inače, najnovija vest vezana za ovu kompaniju jeste da opet odlaže povratak radnika na posao, usled širenja delta soja u SAD. Navedeno je da zaposleni, globalno, mogu da rade od kuće do naredne godine, tj. CEO kompanije, Sundar Pičai, poslao je poruku da neće morati da se vraćaju u kancelarije barem do 10. januara 2022. godine.

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>