• 10
 ≫ 

U Dražinom domu u Ivanjici otkrivena prevara sa kriptovalutama: "Unutra bilo 40 stepeni, šok"

 ≫ 

Na brojilu koje su Ivanjičani koristili potrošeno je navodno više od 55. 000 kilovat sati struje

  • 10
Dragoljub Draža Mihailović, kriptovalute Foto-montaža: Shutterstock, Wikimedia

Kao na filmu Ivanjičani su osmislili akciju, ali neočekivano otkriveni na delu. Osim što su ilegalno upali u prostorije oni su pričinili i materijalnu štetu, prema nezvaničnim procenama, oko 20.000 evra.

Kako piše portal Infoliga, u prostorijama Dražinog doma pronađeni su uređaji za rudarenje na internetu u vrednosti preko pet hiljada evra, koji su bili složeni u ručno pravljene ormariće i podešeni na daljinske komande. Celokupna oprema prikačena je na merno mesto izvedeno za eventualne potrebe grada, koje nije korišćeno pa samim tim ni evidentirano u Elektrodistribuciji.

Prevara je otkrivena kada su opštinski radnici pokušali da uđu u podrum Dražinog doma kako bi prikačili struju za osvetljenje parkića tokom Nušićijade.

Ključ koji je namenjen za vrata donje prostorije nije otključavao bravu što je probudilo sumnju. Nakon obijanja brave i ulaska u podrum Dražinog doma radnici su ostali zatečeni prizorom. Čitava prostorija bila je oblepljena trakom kako se ne bi videlo šta se unutra događa. Temperatura je bila preko 40 stepeni jer su sve mašine radile punom parom. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a istraga je u toku.

Kako InfoLIGA piše, na brojilu koje su ovi Ivanjičani koristili potrošeno je preko 55.000 kilovat sati struje.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>