• 14
 ≫ 

Brnabić: Za 10 godina plate u zdravstvu su porasle do 89%, od januara dodatno povećanje

 ≫ 

Premijerka je danas u poseti Novom Sadu

  • 14
Aleksandar Vucic, kovid bolnica u Novom Sadu

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, danas prisustvuje proglašenju početka rada kovid bolnice u Novom Sadu.

Tom prilikom je rekla da je sreća u nesreći što je cela ova situacija doprinela otvaranju radnih mesta za, kako kaže, brojne mlade zdravstvene radnike.

- I lekare na specijalizaciji, i specijaliste, i medicinske sestre, tehničare. Mnogi su dobili posao upravo zahvaljujući ovoj ovde bolnici i ostaju da budu na usluzi svim građanima Novog Sada - istakla je premijerka i dodala:

"U poslednjih 10 godina, mi smo za čak 89% podigli plate medicinskih sestara i tehničara. Sa nekih, otprilike, 30.000 na 56.800 dinara. Takođe smo uspeli da podignemo zarade doktorima specijalistima i onima na specijalizaciji, za 77 odsto".

- Danas su te plate nešto iznad 111.000 dinara. I to je mnogo, zahtevalo je veliku ozbiljnost države, i strateško ulaganje i viziju za ovaj sektor, i za to da radnici ostanu u Srbiji. Ali, plate nisu dovoljne, uslovi rada su možda jednako važni, a nekada i važniji od samih plata - navela je Ana Brnabić danas u Novom Sadu.

- Znam da ćemo od 1. januara 2022. godine dodatno povećati plate radnicima u zdravstvu. Ovo je trend kontinuiranog povećanja. Nije ni približno dovoljno onome što su zaslužili, ali kada vide ovakve uslove i opremu, nadam se da će se sve više njih vraćati u Srbiji, a da će oni koji su tu, ostati u našoj zemlji - zaključila je premijerka.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strim

    2. septembar 2021 | 10:21

    A koliko je sve ostalo poskupelo draga ministarka ? Stalno ista fora,kao podignu plate a uz njih sve cene i onda se jos i hvale. Pa mozete to da podvaljujete neukima a nama sa mozgom tesko.

  • Oooo

    2. septembar 2021 | 10:19

    Bas me zanima da li bi zaposlili tolike lekare i med sestre i tehničare da nije izbila korona? I da mi bi im toliko često dizali platr tj davali stinulacije... Aj bas da cujem, nego vam je biko hitno pa navrat na nos, oftamologa stavi da radi na reapiratoru...

  • J

    2. septembar 2021 | 10:43

    Jao mene, a koliko je sve poskupelo.Dao bih ja Vama 60000 platu profesora, oduzeo sve bemefite, zamrzo racune u zemlji i inostranstvu, zabranio ulazak u skupstinski restoran, dnevnice, sluzbena kola, pa da vidim kako biste izdrzavali dete i zenu.Nemate vi pojma kako se tesko zivi u ovoj jadnoj, napacenoj juznoj prugi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>